dinsdag, 13 november 2018 10:08

Shere Khan is op jacht!

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

De welpen moeten proberen om op elke post een kaartje te bemachtigen, zonder gevangen te worden (afgetikt) door Shere Khan, zodat ze de rode bloem aan kunnen maken om Shere Khan te verdrijven. Degene die dit als eerste lukt, wint het spel.

Beschrijving van de activiteit

Thema introductie

Shere Khan is op jacht en de welpen moeten hier iets tegen doen.

Speluitleg

Het spel begint bij “de Rode Bloem” (kampvuur), dit is de centrale post. Hier krijgt iedereen een blanco (0) start kaartje. Vandaar uit gaan de welpen van post naar post. De posten bewegen zich door het speelveld en hebben geen vaste plek. De welpen moeten elke post langs gaan en op elke post een kaartje vragen. Je moet de kaartjes in nummer volgorde proberen te bemachtigen. (dus eerst nummer 1. fakkel, dan 2. lucifers enz.) Als je op een post komt, lever je het kaartje wat je hebt in en ontvang je het volgende kaartje. Heb je geen blanco (0) kaartje krijg je ook geen nummer 1 kaartje. Kom je op de post met kaartjes nummer 2 en je hebt geen nummer 1, dan krijg je geen nummer 2 enz.

Als ze op elke post een kaartje hebben gehad, moeten ze proberen om met kaartje nummer 4. de centrale post te bereiken, om “de Rode Bloem” aan te kunnen steken. Terwijl ze kaartjes proberen te verzamelen kunnen ze door Shere Khan gevangen (afgetikt) worden. Als je getikt wordt, moet je  je kaartje inleveren aan de tikker en opnieuw beginnen.

Benodigd materiaal

  • 5 verschillende gekleurde kaartjes voor op de posten. Op elke soort kaartjes schrijf (of teken) je een cijfer en de dingen die nodig zijn om “de rode bloem” (vuur) aan te maken, zoals bv. 1. fakkel, 2. lucifers, 3. aanmaakhout, 4. hooi.
  • Maak 4 posten en een centrale post binnen een speelveld. Elke post heeft 1 soort kaartjes om uit te delen.
  • Er is 1 (of meer) tikker(s) in het spel, dit is Shere Khan (bij meerdere tikkers kan er ook nog een King Louie mee doen). Hij kan zich zodanig verkleden of schminken.

Tips

  • Om het spel iets moeilijker te maken kunnen de posten stiekem onderling van kaartjes wisselen, zodat de welpen niet weten op welke post welk kaartje te krijgen is.
  • Het verhaal over de rode bloem word omschreven in een Junglebook film uit 2016.

Aanvullende informatie

Lees 1038 keer Laatst aangepast op vrijdag, 15 juli 2022 09:09
Log in om reacties te plaatsen