dinsdag, 13 november 2018 10:02

Jungle-go (variant op Pokemon-go)

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Zoveel mogelijk Junglies te vangen en verzamelen om zo de meeste punten te bemachtigen. 

Beschrijving van de activiteit

Elk team (tweetal) begint zonder Junglies, het is de bedoeling om uit eindelijk zo veel mogelijk Junglies te vangen (vinden) en punten te scoren. Elke Junglie heeft een CP (combat power) waarde dat per Junglie verschilt. De Junglies hangen aan bomen of staan in de grond geprikt. Ze zijn te vangen door ze simpelweg te pakken en mee te nemen.

De Junglies die gevangen zijn kan je inzetten in de battle bij de Junglegym. Dit doe je dmv. een dobbelspel. Een battle kan tegen de gymhouder of tegen een andere team. Het team dat het hoogste cijfers  dobbelt wint en krijgt het kaartje van de tegenparty. Speel je tegen de gymhouder en je wint, dan wordt de cp waarde van je kaartje verdubbeld. Verlies je dan is het kaartje voor de gymhouder.

Bij de battle kiest iedere speler die wilt battelen een Junglie uit waarmee hij wilt vechten. De spelers (of de speler en de gymhouder) gooien elk 3 dobbelstenen. Diegene die de hoogste totaalwaarde dobbelt wint de battle.  Als je gewonnen hebt, krijg je de junglie van de tegenparty of als je tegen de gymhouder battles krijg je je cp waarde verdubbeld dmv. een briefje te krijgen met de zelfde waarde. Deze punten worden in de eind telling meegeteld.

De beste Junglies zijn de Mowgli’s en Shanti’s. Hiervan zijn ook de minste in het spel, maar zij hebben de hoogte CP waardes.

Er zijn ook jokers in het spel, dat is Shere Khan. Als je een Shere Khan kaartje hebt, kan je deze op de junglegym inzetten ipv. een Junglie. Als je dat doet, dan krijg je zonder te battelen de Junglie van de tegenpartij en heb je dus ALTIJD extra punten!!! Je moet daarna wel je joker afgeven aan de gymhouder.

Aan het eind van het spel wordt gekeken naar de totale CP waarde van de gevangen Junglies om de winnaar te bepalen.

Benodigd materiaal

  • Veel Junglie-kaarten met verschillende cp waardes
  • 2x3 dobbelstenen (liefst in 2 verschillende kleuren)
  • Post-its
  • Pen/viltstift
Lees 656 keer Laatst aangepast op zondag, 14 november 2021 12:33
Log in om reacties te plaatsen