Vriendschapsknoop

Scouts leren wat een vriendschapsknoop is, waar hij voor staat en hoe je hem maakt.

De vriendschapsknoop is een variatie op de kruisknoop en kan gezien worden als vier handen die elkaar vastpakken als symbool voor stevige vriendschap. Deze knoop wordt vaak gelegd bij deelname aan internationale activiteiten. Hij wordt vaak gebruikt als knoop voor je groepsdas in plaats van een dasring. Hoe de knoop gelegd dient te worden kun je vinden op de diverse webpagina's op het internet van verschillende scoutinggroepen. Bijvoorbeeld:

Groepsdas

Volgens de traditie die bij de knoop hoort mag je eigenlijk niet zelf de knoop in je das leggen, maar moet een vriend(in) dat voor je doen. Als de hele speltak de knoop kent is dat zeker geen probleem. Dan vind je vast wel iemand die de knoop kan leggen!

Lees 2121 keer Laatst aangepast op woensdag, 01 juli 2020 09:17

IdentiteitInternationaal