zondag, 19 november 2017 11:05

Reach the Flag

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Reach the Flag is een spanning kruip- en sluipspel. In een bos of parkje met struiken moeten teams van tweetallen proberen om ongezien bij een centrale vlag te komen, in het midden van het speelveld.

Beschrijving van de activiteit

Ieder team heeft een eigen kleur (jas, lintje, glow-in-the-dark stick ofzo), waardoor ze kunnen worden gespot door de andere teams in het veld. Als een team is gezien, kan moet het team dat ze gezien heeft, een exacte beschrijving doorgeven aan de spelleiding via een portofoon om dat team uit te schakelen. Dit moet bestaan uit de namen van de teamleden, en hun kleur. Als dit klopt, dan is team uitgeschakeld dat is gezien. Maar als het niet 100% klopt, dan is het doorgevende team af! Je hebt dus maar een kans!

De spelleiding heeft van te voren een lijst met namen en kleuren, zodat ze kunnen controleren wat de teams doorgeven. Het spannende is dat iedereen op hetzelfde kanaal zit. Je hoort dus aan de stemmen wie jacht op je maakt, en of de beschrijving klopt die er doorgegeven wordt. Snelheid is belangrijk! Maar als je rent, wordt je snel gespot, waardoor de kans dat je de vlag niet haalt groot is. Goed observeren is ook cruciaal, want een naam of kleur verkeerd, betekent dat je af bent!
Het team dat als eerste bij de vlag is, heeft gewonnen!

Benodigd materiaal

  • Een portofoon (walkie-talkie) voor ieder tweetal dat meespeelt
  • Een centrale vlag of vlaggenmast
  • Een spelleider met een lijst waarop de namen + kleuren van de tweetallen staan

Extra spelelementen voor oudere speltakken

  • Geef de deelnemers een nummer, zonder dat ze elkaars nummer kennen. Of zorg dat de teams niet weten wie de andere teams zijn. Dit maakt het moeilijker.
  • Verstop de jassen/lintjes/whatever van te voren op de startplekken. De teams weten dan ook elkaars kleur niet.
  • Doe het in de nacht met zaklampen, waarbij je heel kort mag schijnen. Als je schijnt, verraad je natuurlijk ook gelijk je eigen positie! Dus wat doe je…
Lees 1088 keer Laatst aangepast op vrijdag, 19 juli 2019 06:09
Log in om reacties te plaatsen