Regenboog puzzelspel

De bevers proberen zo snel mogelijk de regenboogpuzzel compleet te krijgen. De jongste speltak van Girlguiding Uk wordt Rainbows genoemd. In het teken van de Sterre Stroom badge gaan de bevers aan de slag met deze regenboogpuzzel.

Verstop de puzzelstukjes en laat de bevers in groepjes of tweetallen hiernaar op zoek gaan en hun puzzel maken. Wie heeft als eerste de puzzel compleet? Je kunt het moeilijker maken door eenvoudige vragen te stellen over de Rainbows. Alleen als er goed geantwoord is, mag er een puzzelstukje gezocht worden.

Voorbeeldvragen

• Hoe heet het meisje uit het verhaal van de Rainbows? Olivia
  • Welke kleren draagt een Rainbow? Ze kunnen kiezen uit verschillende kledingstukken (polo, trui, broek e.d.), rood is de kleur van de rainbows en uiteraard staat er een regenboog op.
  • Hebben de Rainbows een belofte? Ja, deze is eenvoudiger dan die van de andere speltakken.
  • Zitten er ook jongens bij de Rainbows? Nee, de rainbows is alleen voor meisjes.

1 à 2 uur om zelf een puzzel te maken en de puzzelstukjes te verstoppen.

Per groepje of tweetal een puzzel (op verschillende kleuren papier)

Lees 1683 keer Laatst aangepast op dinsdag, 29 januari 2019 20:02

Sport & Spel