Keuzespeurtocht

De welpen leren het belang van keuzes maken, en de gevolgen hiervan aanvaarden.

Raksha wil, als moederwolf, haar welpen graag het belang leren van het maken van de juiste keuzes. Soms doet ze dit door de welpen van tevoren te waarschuwen voor gevaren, andere keren door de welpen een paar keer goed de neus te laten stoten.

Voor deze activiteit laat Raksha ze zelf de gevolgen ervaren. De welpen volgen een spoor van vragen/stellingen, waarbij steeds enkele keuzemogelijkheden gegeven worden. Elke keuzemogelijkheid staat voor een nummer waar de welpen daarna naartoe moeten. Welke welp kan er de meeste punten verzamelen voordat hij/zij uit het vragendoolhof vrij komt?

De voorbereiding vergt nogal wat tijd. Er moeten namelijk vragen/stellingen gemaakt worden, waarbij steeds enkele keuzemogelijkheden gegeven worden. Tevens moet er voor elke welp een scorekaart komen. Probeer met de stellingen aan te sluiten op de actualiteit.

• Kaarten met stellingen (en elke kaart een nummer)
  • Scorekaarten
  • Speelomgeving (bij voorkeur in het bos of door het hele clubhuis)

• Sluit aan bij de actualiteit! Voorbeeld: Vier Vrijheid en Herdenken.
Lees 1610 keer Laatst aangepast op zaterdag, 23 maart 2019 21:13

Samenleving