maandag, 31 augustus 2015 02:00

Hartendiefspel

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

De welpen gaan aan de gang met het thema Valentijnsdag, waarbij ze met hun nest harten verzamelen.

Beschrijving van de activiteit

Marala is in een romantische bui. De hele dag is de flamingo op zoek naar spelletjes over de liefde. De andere dieren vinden het maar gek, maar gelukkig kan Marala gezellig samen met jullie spelen!

De activiteit bestaat uit twee spelen. Als eerste een opwarmspel, waarbij de welpen een staart, met aan het uiteinde een hartje, aan de achterkant in hun broek steken. Doel is om zoveel mogelijk harten te verzamelen. Dit kan alleen of per nest.

Nadat dit spel afgelopen is, moeten de welpen harten verzamelen die her en der opgehangen zijn. Doe dit bij voorkeur buiten. Als een nest vier harten van dezelfde kleur gevonden heeft, leveren ze deze in bij de leiding. Ze mogen de harten pas gaan halen als ze de leiding hebben gemeld dat ze alle vier de harten van die kleur gevonden hebben. Dit is om te voorkomen dat verschillende nesten dezelfde kleur aan het ophalen zijn. De punten van dit spel worden opgeteld bij de punten van het beginspel, en daarna wordt de winnaar (het nest van de beste hartendieven) gekozen!

Voorbereidingstijd

15 minuten om de harten te maken.

Benodigd materiaal

  • Harten (kan van stof of van papier) voor het beginspel.
  • Harten (kan van stof of van papier) in verschillende kleuren voor het tweede spel.

Tips

  • Let er op dat de welpen echt pas de harten op gaan halen als ze deze alle vier gevonden hebben. Geef bijvoorbeeld aan dat ze binnen 1 minuut na de mededeling alle harten bij de leiding moeten hebben.

Aanvullende informatie

Lees 8856 keer Laatst aangepast op woensdag, 08 maart 2023 11:09

Gerelateerde items (op tag)

Log in om reacties te plaatsen