maandag, 31 augustus 2015 02:00

Cadeautjes brengen

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Doel van het spel is dat één geblinddoekt kind  aanwijst welk ander kind het pakje komt brengen door af te gaan op zijn/haar gehoor.

Beschrijving van de activiteit

Bevers: alle bevers staan op de speelpaats in Hotsjietonia. Er wordt 1 speler aangezezen als 'Stuiter'. Noa vraagt of Stuiter goed kan luisteren.

Welpen: op de Khaali Jagah-vlakte hebben alle welpen zich verzameld. Mang verteld dat als het donker is hij goed luistert naar de omgeving, in plaats van dat hij zijn ogen gebruikt. Piet moet, als hij de daken op gaat, ook zijn oren goed gebruiken om te luisteren of iedereen in huis slaapt zodat hij de pakjes kan bezorgen.

Eén van de spelers (Stuiter of Mang) is geblinddoekt en zit in het midden van een halfronde kring. De andere spelers zijn muisstil en krijgen allemaal een pakje. Het staflid staat achter het geblinddoekte kind en wijst een van de kinderen aan. Dat kind gaat dan zo zachtjes mogelijk het pakje brengen naar Stuiter/Mang in het midden. Als Stuiter/Mang in de goede richting wijst van het kind dat het pakje brengt dan krijgt Stuiter/Mang het pakje en wisselen Stuiter/Mang en het kind van plek. Als Stuiter/Mang niet goed wijst of als het pakje al gebracht is, dan houdt dat kind het pakje en mag een ander kind een pakje brengen.

Voorbereidingstijd

5 minuten of langer, afhankelijk van het pakje en de verpakking.

Benodigd materiaal

  • Blinddoek (das).
  • Voldoende krukje(s) en pakjes voor alle kinderen.

Tips

  • Let op de grote van de halfronde kring, maak die groot genoeg om lang te sluipen.
  • Zorg voor een rustige omgeving.
  • Help kinderen die moeite hebben met 'blind zijn'.
Lees 2986 keer Laatst aangepast op maandag, 02 november 2020 10:16
Meer in deze categorie: « Pepernotenbingo Maskers maken »
Log in om reacties te plaatsen