Zitemmerbal

Probeer de bal al schuivend op je billen zo vaak mogelijk in de emmer van de eigen partij te krijgen.

Bij dit spel gebruiken wij ons achterwerk. Splits de groep in tweeën en zorg dat beide groepen goed herkenbaar zijn. Beide partijnen verdelen zich door elkaar in het lokaal of buiten op het grasveld. Ze moeten blijven zitten. Eén welp van elke partij heeft een emmer bij zich. Met een zachte bal wordt overgegooid. Wie de bal heeft, mag niet van zijn plaats komen. Je mag alleen schuivend op je billen bewegen als je de bal niet hebt. Probeer de bal zo vaak mogelijk in de emmer van de eigen partij te krijgen. Uiteraard moet ook voorkomen worden dat de tegenpartij de bal in zijn emmer krijgt. Gedurende het spel kan steeds een andere welp de emmer bij zich houden.

• 2 Emmers
  • Zachte ballen
  • Ploeglinten om de twee groepen herkenbaar te maken/houden (het kan ook met en zonder das!)
Lees 1506 keer Laatst aangepast op vrijdag, 08 februari 2019 22:34

Sport & Spel