dinsdag, 11 april 2017 12:34

Citaten discussie

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Ga in discussie als iemand anders, gebruik iemand anders zijn citaten (en uiterlijk) en ga met elkaar in discussie op basis van citaten.

Beschrijving van de activiteit

De opkomst bestaat uit 3 delen.

1. Kies je persoon

Kies gezamenlijk vooraf een drietal algemene onderwerpen, zoals muzieksmaak, armoedebestrijding of economie. Of onderwerpen als promotie van Scouting in jullie dorp of stad. Ga in koppels uit elkaar, kies met je koppel een twee of viertal historische figuren en ga op zoek naar quotes van die personen. Tip, kies een persoon waar veel qoutes van beschikbaar zijn. Zoek in de verkleedkast naar bijbehorende kleding en zorg dat je er ook uiterlijk als een van je personen uitziet. 

2. Ga de discussie aan

Zorg voor een beetje aankleding en ga de discussie met elkaar aan over de gekozen onderwerpen. Zorg dat de spelleider als onafhankelijk persoon de discussie leidt. Leef je volledig in, in jou persoonlijkheid, en gebruik zoveel mogelijk de quotes die je gevonden hebt. 

3. Hoe ging het?

Bespreek onder een drankje en een hapje de resultaten na. Hoe ging het, waarom is jou personage bepaalde dingen van mening en wat deed dat met de discussie. Wat vind je er eigenlijk zelf van, waarom ben je het wel/niet eens met jou personage.

Benodigd materiaal

  • Internet
  • Verkleedkleren
  • Pen en papier

Tips

Lees 2812 keer Laatst aangepast op vrijdag, 24 april 2020 21:52
Log in om reacties te plaatsen