maandag, 09 januari 2017 13:22

Mini-Gotcha met verf

Beoordeel dit item
(3 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

2017 is het Mondriaan jaar. Veel mensen vonden dat Monderiaan maar wat aankliederde met verf. Nou, dat gaan de explorers ook doen!

Beschrijving van de activiteit

Er worden 2 ploegen gevormd. Elke groep krijgt een emmer met een bepaald kleur verfwater. Nu is het de bedoeling da de 2 ploegen elkaar voor het eerst proberen uit te moorden. Als je geraakt ben door de tegenpartij ben je je ziel kwijt.
Maar….. de moorden moeten gebeuren zonder dat iemand het gezien heeft. En als je een van de FBI-agenten tegenkomt in het bos dan moet je heel je pistooltje leeggieten, en ben je dus een groot deel van je munitie kwijt.
Ook is er de koningin van het Dodenrijk. Bij haar kan je terecht om je ziel terug te herenigen met je lichaam. Maar dat kan niet zomaar… de koningin zal je pas tegen heel hoge betaling je ziel teruggeven. Je zal en zware opdracht (die ze zelf mag kiezen) moeten vervullen en ze moet ook nog voor geslaagd verklaard worden door de koningin zelf.
Mislukt de opdracht, dan ben je je ziel voor altijd kwijt en kan je nooit nog mensen vermoorden. Maar je kan er wel voor zorgen dat jouw ploegleden niet vermoord kunnen worden. Als je faalt in de proef van de koningin, dan wordt je een zombie. Deze zombies kunnen optreden als getuigen van een moord, waardoor de moord ongeldig wordt verklaard. De ploeg die het eerst de ploeg van de andere kan uitmoorden wint.

bron: Chiro Vlaanderen

Benodigd materiaal

  • 2 emmers water met een verfkleur in
  • voor elke speler een kleine waterpistooltjes

Veiligheid

Controleer vooraf of de verf gemakkelijk uit kleding gaat.

Lees 3084 keer Laatst aangepast op donderdag, 15 februari 2018 11:56
Log in om reacties te plaatsen