zondag, 08 januari 2017 15:55

Beestjes in de grond

(1 Stem)

De bevers gaan kijken welke diertjes er leven in de grond.

Bever introductie:

Bas Bos vindt tussen alle dorre blaadjes een kevertje en een dikke regenworm. Hij wil die graag eens goed bekijken met een vergrootglas. De bevers gaan samen met Bas Bos op zoek naar nog meer verschillende dieren die leven en wonen tussen de bladeren en in de grond.

De bevers gaan met schepjes en potjes in een afgezet stukje bos of ander gebiedje in de buurt van jouw blokhut op zoek naar allerlei bodemdieren. Om de dieren goed te bekijken schud je ze leeg in een platte bak.

De bevers maken een tekening van het mooiste dier, zodat ze goed moeten kijken hoe een beest eruit ziet.

Na afloop breng je alle dieren weer terug naar huis.

Welpen introductie:

Ikke vindt tussen alle dorre blaadjes van de Talaab-poel een kevertje en een dikke regenworm. Hij wil die graag eens goed bekijken met een vergrootglas. De welpen gaan samen met Ikke op zoek naar nog meer verschillende dieren die leven en wonen tussen de bladeren en in de grond.

De welpen gaan met schepjes en potjes in een afgezet stukje bos of ander gebiedje in de buurt van jouw blokhut op zoek naar allerlei bodemdieren. Om de dieren goed te bekijken schud je ze leeg in een platte bak.

De welpen maken een tekening van het mooiste dier, zodat ze goed moeten kijken hoe een beest eruit ziet.

Na afloop breng je alle dieren weer terug naar huis.

• Schepjes
  • Glazen potjes
  • Vergrootglas
  • Grote platte bak
  • Kleurpotloden en papier

• Handen wassen na afloop van het graven.
  • Zoek een locatie uit en controleer of er geen brandnetels of bramen staan. Let ook op dat er geen uitwerpselen of puin ligt.

• Let op; sommige kinderen zullen het eng en griezelig vinden. Probeer hen op hun gemak te stellen, maar dwing hen niet.
  • Een leuke aanvulling op deze activitet is het Bodemdieren Doeboek van de IVN
Lees 1413 keer Laatst aangepast op zondag, 06 oktober 2019 19:01

BuitenlevenExpressie

1-8 personen8-15 personen