dinsdag, 18 oktober 2016 18:23

Heel scouting bakt Fair

Bewust worden van Fair Trade producten.

2 keer per jaar is er een Fair Trade week. In de buurt van deze week kun je Heel scouting bakt Fair organiseren.

Faire ingrediënten

Koop twee ‘Fair Trade-gecertificeerde’ ingrediënten en verwerk deze in uw favoriete cake, muffins, soesjes, hartige taart, etc. De creatie mag zowel zoet als hartig zijn.
Als de creaties klaar zijn gaat er een deskundige jury de beoordeling doen. Het leukste is als je bijvoorbeeld een bakker kunt vinden die wil beoordelen.
Vraag tijdens de beoordeling naar waar fair trade voor staat

• Ingrediënten voor taarten
  • Mogelijkheid om taarten te bakken (oven of iets dergelijks)

• Zoek eventueel contact met de plaatselijke wereld winkel en organiseer dit samen in jou woonplaats, vraag dan de plaatselijke bakker om te jureren
  • Deze activiteit is te gebruiken voor basis insigne internationaal; challenge 4. Hiervoor moeten de scouts de volgende dingen weten: Zoek uit wat Fair Trade-producten zijn. Welke producten heb je allemaal in de schappen van de winkel en wat betekent het Fair Trade-logo?
Lees 640 keer Laatst aangepast op woensdag, 02 november 2016 14:29

InternationaalSamenleving