dinsdag, 18 oktober 2016 18:23

Heel scouting bakt Fair

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Bewust worden van Fair Trade producten.

Beschrijving van de activiteit

2 keer per jaar is er een Fair Trade week. In de buurt van deze week kun je Heel scouting bakt Fair of heel holland bakt Fair organiseren.

Voorbereiding:

Zoek (ruim van te voren) contact met een winkelketen die fair trade producten verkoopt, bijvoorbeeld de wereldwinkels. Ga met hen in overleg of zei geïnterreseerd zijn in deze grotere activiteit en organiseer het samen.

Bedenk per persoon of groepje een (bak)gerecht waarbij minimaal 2 ingredienten fair trade gecertificeerd zijn. Bijvoorbeeld je favoriete cake, muffins, soesjes, hartige taart, etc. De creatie mag zowel zoet als hartig zijn.

Bereid de creaties en precenteer het op een mooie manier.

De beoordeling:

Als de creaties klaar zijn gaat er een deskundige jury de beoordeling doen. Het leukste is als je bijvoorbeeld een bakker kunt vinden die wil beoordelen. Vraag tijdens de beoordeling naar waar fair trade voor staat

Benodigd materiaal

  • Ingrediënten voor taarten
  • Mogelijkheid om taarten te bakken (oven of iets dergelijks)

Tips

  • Zoek eventueel contact met de plaatselijke wereld winkel en organiseer dit samen in jou woonplaats, vraag dan de plaatselijke bakker om te jureren
  • Deze activiteit is te gebruiken voor basis insigne internationaal; challenge 4. Hiervoor moeten de scouts de volgende dingen weten: Zoek uit wat Fair Trade-producten zijn. Welke producten heb je allemaal in de schappen van de winkel en wat betekent het Fair Trade-logo?
  • Deze activiteit heeft betrekking op het duurzame ontwikkelingsdoel: Doel 8 Fatsoenlijke banen en economische groei en Doel 10 Minder ongelijkheid (tussen landen / regio's)
Lees 2886 keer Laatst aangepast op zondag, 06 februari 2022 13:53
Log in om reacties te plaatsen