zondag, 26 juni 2016 22:51

Slum dog miljonair

Beoordeel dit item
(2 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Er zijn grote verschillen tussen arm en rijk in de wereld. Maar ook dichter bij huis kom je armoede tegen. Met dit project ga je kijken wat je in je eigen omgeving kunt doen om het dragelijker te maken voor mensen voor wie geld een groot probleem is.

Beschrijving van de activiteit

Een project is een serie van opkomsten, die met elkaar samenhangen. Projecten zijn uitermate geschikt voor explorers omdat je zo gezamenlijk aan een groter geheel kunt werken, waarbij iedereen zijn of haar steentje kan bijdragen.

Het thema arm en rijk ijn je eigen omgeving is uitermate geschikt voor een project. Je kunt er ook een project voor de Development Award van maken.

Maar wat ga je doen? Dat hangt helemaal af van wat jullie belangrijk vinden?
- Ga je meehelpen bij een voedselbank
- Ga je meehelpen met het koken voor daklozen bij het Leger de Heils
- Ga je een financiële actie doen om te zorgen dat ook de explorer die het geld eigenlijk niet kan missen mee kan op expeditie?
- Ga je eens praten met jouw gemeente voor een lokaal project.

Benodigd materiaal

Wat je nodig hebt verschilt van project tot project. Er zijn wtee handige hulpmiddelen:

Veiligheid

Bij dit soort van projecten is de sociale veiligheid van groot belang. Het maakt heel veel uit op welke manier je iemand aanspreekt. Denk daar dus met z'n allen goed over na.
Het gaat natuurlijk niet werken als jij met de allerbeste bedoelingen als een olifant door de proceleinkast banjert. De eigenwaarde van de mensen met wei je het project gaat doen staat voorop. Je doet het project immer voor en en niet voor jezelf!

Tips

Deze activiteit heeft betrekking op het duurzame ontwikkelingsdoel: Doel 1 Einde aan armoede.

Aanvullende informatie

Lees 3770 keer Laatst aangepast op zondag, 09 juni 2024 15:12
Log in om reacties te plaatsen