maandag, 31 augustus 2015 02:00

Vroeger en nu

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Waarom / doel van de activiteit

Is er iets zo ingewikkeld als de samenleving? Het heeft niet voor niets duizenden jaren geduurd om "de maatschappij" op te bouwen. Het hele stelsel van regeltjes, afspraken, rechten en plichten is niet zo een, twee, drie uitgelegd. Waar sta je als individu, heb ik een indentiteit? Dit spel kan wellicht een aanzet zijn om je interesse te wekken voor samen leven, samen werken, samenwerking, samenleving. Wat zou jij doen als ouder; heb je daar wel eens over nagedacht? Als je een zoon of dochter zou hebben van jouw leeftijd? Welke beslissingen zou je nemen en wat voor een invloed zou jij op het leven van jouw kind willen hebben? Het is interessant om daar serieus over na te denken.

Beschrijving van de activiteit

Voor dit spel heb je alleen een pen, een flink aantal losse kaartjes en een dobbelsteen nodig. Op de kaartjes schrijf je allerlei dingen zoals:

  • Zelf je zakgeld bepalen.
  • Zelf bepalen hoe laat je naar bed gaat.
  • Om 24.00 uur thuis zijn.
  • Etcetera.

Regeltjes dus zoals die misschien ook wel bij jou thuis gelden. Leg de kaartjes omgekeerd op tafel. Eerst doe je alsof je je moeder of je vader bent. Wie een even getal met de dobbelsteen gooit pakt een kaartje en leest voor wat er op staat. Schrijf je antwoord op en leg dat naast het kaartje (wat je net hebt voorgelezen). Gooi je oneven dan moet je reageren op een antwoord; ben je het ermee eens, zou je het anders doen? Als iedereen geweest is verander je van rol.

Voorbereidingstijd

Zeker niet langer dan een minuut of tien.

Benodigd materiaal

  • Dobbelstenen.
  • Kaartjes.
  • Pennen. 
Lees 2040 keer Laatst aangepast op maandag, 07 september 2020 19:36
Meer in deze categorie: « Shanti aan zet Tradities »
Log in om reacties te plaatsen