zondag, 01 oktober 2023 12:39

Opzoek naar de route

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Jezelf verplaatsen doormiddel van de windrichtingen.

Beschrijving van de activiteit

Thema verhaal bevers 

Door overstroming in de moestuin is het pad naar het huisje van Rozemarijn en professor Plof weg vervaagd. Help jij mee om de weg terug te vinden? 

Thema verhaal welpen

Door de overstroming en de storm in de Jungle is er een chaos ontstaan. Ikki weet heel goed de weg in de Jungle, maar door de storm en overstroming zijn de routes niet meer zichtbaar. Ga jij helpen om de routes weer zichtbaar te maken.  

Activiteit

Maak een raster van 6 x 6 meter op de grond (dit kan natuurlijk ook kleiner zijn) Een jeugdlid start bij start. Dat kan elke keer een ander vakje zijn. Door aanwijzingen te krijgen moet het jeugdlid zich door het raster bewegen. Deze route is door de leiding eerder op papier gezet. De aanwijzingen worden gegeven als windrichtingen. Waarbij Noord recht vooruit is, West naar links, Oost naar rechts en Zuid is achteruit.  

Benodigd materiaal

Voorbereiding: ca. 15 minuten  

  • Route tekenen op papier.   
  • Raster uitzetten op de grond   

  Materiaal  

  • Touw of stoep krijt.   
  • Raster uitgetekend op papier 

Tips

  • Je kan ook de route in het klein doen door een raster te tekenen op een A4 papiertje. Pak er een klein poppentje bij. Maak een begin en eind punt. Splits de groep in tweeën en laat de ene groep de route op papier maken. Waarbij Noord recht vooruit is, West naar links, Oost naar rechts en Zuid is achteruit. De andere groep kan dan het poppentje verplaatsen om te kijken waar deze uit komt. 
  • Je kan jezelf nog meer uitdagen door meer windrichtingen toe te voegen zoals. Noord-west, Zuid-west. 

Aanvullende informatie

Lees 570 keer Laatst aangepast op zondag, 01 oktober 2023 15:31
Log in om reacties te plaatsen