woensdag, 22 juni 2022 16:16

Welk sprookjes figuur heeft het gedaan?

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Misdaad oplossen.

Beschrijving van de activiteit

Alle sprookjesfiguren zijn schuldig, dat weet iedereen. Je moet ze daarom aan een kruisverhoor moeten onderheven, anders weet je niet welke de schuldige is voor deze misdaad. Door de figuren aan een kruisverhoor te onderwerpen probeer je te achterhalen wie waar en wanneer is geweest om zo de moord-dag te reconstrueren. Uiteindelijk kunnen ze door een matrix/logiquiz in te vullen enkele van de sprookjesfiguren als verdachte uitsluiten. 

De hints die je kan verzamelen zijn bijvoorbeeld dat een persoon samen met de de grote boze wolf in het sprookjesbos is geweest om 14:00, dus dan hebben ze een alibi. Maar het kan ook zijn dat de wolf dit ontkent en je erachter komt dat de wolf dan liegt o.i.d. Door op die manier te achterhalen wie wel zijn acties en locatie kan verantwoorden, kan je themafiguren elimineren. 

Benodigd materiaal

  • De logiquiz uitwerken is een lastige klus, neem hier dan ook echt je tijd ervoor. 
  • Een raster om te gebruiken om mensen te elimineren als verdachte 

Tips

  • Je kan er ook een postenspel van maken: Elk themafiguur heeft een eigen post en door opdrachten te doen kan je hints verdienen over de anderen: Bij inspecteur Wolf kan je bijvoorbeeld leren dat Roodkapje altijd liegt. Als je dan een hint krijg van Roodkapje weet je 100% zeker dat het niet waar is. Dit soort opdrachten kunnen simpele zijn, of een onderdeel van een groter doorlopend spel 
  • Als je het echt authentiek wil maken, dan kan je een verhoorkamer inrichten: Zet een bouwlamp op de verdachte achter een tafel bijvoorbeeld, met een grote 1-weg-spiegel ernaast. 

Aanvullende informatie

Lees 637 keer Laatst aangepast op maandag, 04 juli 2022 18:00
Log in om reacties te plaatsen