zondag, 03 april 2022 15:01

Bel het feestbeest

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Maak een feestje van het repareren van je fiets. De functie van een fietsbel. Verschillende klanken van de fietsbellen. 

Beschrijving van de activiteit

In de schuur van Stanley Stekker hebben Fleur en Keet een aantal fietsbellen gevonden. Wat maken die dingen mooie geluiden. Keet en Fleur denken dat ze daarmee in een fanfare kunnen spelen. Om het extra feestelijk te maken versieren ze de fietsbellen en de stokken. Ze zetten zelf de bel op de stok. Het is heel leuk om met de schroevendraaier te mogen werken.

De feestelijke afsluiting is een optocht door het dorp. park of een rondje rond het clubgebouw. Welpen: Mor heeft een verschillende mooie dingen in het bos gevonden. Sommige glimmen, andere hebben mooie kleurtjes. Er zit een hendeltje aan en als je dat beweegt maakt het geluid. Allemaal verschillende tingelende geluiden. Hier kunnen we als een  fanfare in een optocht mee lopen. Scout explores roverscoots speel een herkenbaar muziekstuk met verschillende fietsbellen.

Benodigd materiaal

  • Tak of stok en verschillende fietsbellen.
  • Vraag de kinderen verschillende fietsbellen mee te nemen. Zo kunnen ze hun mooie stok met bel mee naar huis nemen of hun versierde fietsbel op hun fiets zetten. Tevens krijg je door de diversiteit aan fietsbellen een diversiteit van klanken.

Veiligheid

Vele fietsbellen samen kunnen veel geluid produceren. Let op je decibels en geef het geluid de ruimte.

Tips

  • Laat de kinderen fietsbellen meenemen. Zo krijg je een verzameling verschillende fietsbel geluiden. Zorg als leiding voor een paar extra fietsbellen.  Zaag de stokken of pvc buisjes al op handzaam voormaat.
  • Scouts- explorers en roverscouts muziekquiz met liedjes waar een fietsbel in voorkomt.
Lees 547 keer Laatst aangepast op maandag, 16 mei 2022 09:34
Log in om reacties te plaatsen