zondag, 03 april 2022 14:42

Alternatieve fietstocht met gids

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Het op een alternatieve manier kennis maken met je stad of dorp.

Beschrijving van de activiteit

In een stad is veel te zien en beleven. Meestal zijn dat echter wel altijd dezelfde hotspots die iedereen al kent. En dat is zonde! De locals van een plaats weten vaak veel beter de interessante en unieke plekken van een plaats te promoten.

Jouw explorer afdeling weet waarschijnlijk veel af van wat er om het clubhuis zoal is te zien en te beleven. Zo niet, dan is dit de uitgelezen kans om er nu nog meer bekend mee te raken. Op welke dingen uit jullie omgeving zijn jullie trots of waar zijn jullie blij mee? Schrijf dit eens op een groot vel papier kunnen jullie er een mooie route maken voor de ander explores kijk voor inspiratie op internet  

Nodig een andere explorer afdeling uit om de gemaakte tocht te fietsen. Zorg dat je als gids van de route je verhaal goed paraat hebt en zet je sprekers stem op zodat iedereen je kan horen praten. Let tijden de route ten alle tijden goed op de verkeerssituatie om de route veilig af te leggen. Wanneer je iets aan het vertellen ben, is het wel handig als je volledig de aandacht hebt. Denk ook na over of het handig is om al één groep te fietsen, of dat er veel kleine of rustige paden zijn waar je beter met een iets kleinere groep overheen kan.

Benodigd materiaal

  • Je eigen kennis over je omgeving, aangevult met andere bronnen
  • Een manier om je route vast te leggen
  • Iedereen een degelijke fiets

Veiligheid

Let ten alle tijden op de verkeerssituatie.

Tips

Lees 615 keer Laatst aangepast op maandag, 16 mei 2022 09:40
Log in om reacties te plaatsen