maandag, 31 augustus 2015 02:00

Muziek in stukjes

Beoordeel dit item
(2 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Bij dit muzikaal spel moeten de spelers zo snel mogelijk een uit elkaar gevallen lied terug samenbrengen.

Beschrijving van de activiteit

Inleiding

Ramp, o wat een ramp! Riki Tiki Tavi heeft alle muziekstukken bij de Guha grotten op de grond laten vallen.Jacala heeft een idee: elke welp heeft een stukje (1 zinnetje) van een bekend liedje. Iedereen verspreidt zich stil in het bos door bv. aan een dikke boom te gaan staan. Vanaf het startsignaal gaat iedereen op zoek naar de speler met het vervolg of voorgaande zinnetje van zijn stukje muziek. Wordt er een 'collega zin' gevonden dan moeten de spelers hand in hand de volgende stukjes zoeken. Zo ontstaat een sliert (in volgorde van de zinnetjes) tot het liedje compleet is.

Maar we maken het niet zo eenvoudig! er zijn namelijk twee verschillende liedjes in omloop! De bedoeling is dus dat beide uit elkaar gehouden worden. De sliert die eerst compleet is, heeft gewonnen.
Er zitten ook een paar stoorzenders in het bos. Die kunnen de boel door elkaar halen. Als zo een stoorzender een sliert (zij mogen niet uit elkaar gaan) kan aantikken, dan neemt de stoorzender de kop van de sliert en maakt er een kluwen vandoor de spelers onder of over armen en benen te laten kruipen. De staart van de sliert mag op afstand toekijken en moet dan het kluwen weer losmaken. De sliert mag op geen enkel moment de handen lossen(zelfs niet om te niezen of te krabben.!) Als het kluwen niet losraakt, mag de stoorzender een leuke straf voor de spelers verzinnen. Vb. de weg verderzetten in ganzepas of in olifantenpas.
De liedjes kunnen op het einde samen gezongen worden.

Voorbereidingstijd

5 minuten; 2 kinderliedjes in stukken knippen

Benodigd materiaal

  • 2 liedjes die in stukjes worden gesneden (1 zin of stuk per speler)

Tips algemeen

  • Voor de kleinsten kan het spel ook met cijfers of letters gespeeld worden van 1 tot 10 of van A tot Z.
  • Als er in het bos een redelijk dicht paden net is, kan je dit spel enkel op de paadjes spelen. Als je de paadjes verlaat, kan je best gewoon in een groepje samen blijven en geen sliert maken.
Lees 2493 keer Laatst aangepast op maandag, 16 september 2019 19:28
Meer in deze categorie: « Duel duel Muziekspelen »
Log in om reacties te plaatsen