woensdag, 21 juli 2021 15:06

Met Keet Kleur speuren naar kleuren in de natuur

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Ontdekken welke kleuren er in de natuur voorkomen en wat voor functie kleur in de natuur heeft.

Beschrijving van de activiteit

Keet kleur loopt dor haar mooie bloemen tuin. Norah weet dat bij bloemen zijn kleuren niet alleen mooi, ze hebben een belangrijke functie: bloemen gebruiken felle kleuren en/of een zoete geur om vlinders en andere insecten te lokken, zodat deze de bloemen helpen bij bestuiving. In ruil daarvoor krijgen de vliegende insecten stuifmeel en nectar.

Behalve bloemen en vlinders is er nog veel meer aan kleuren te bewonderen in de natuur. Denk aan felblauwe of groene libellen en metallische felgekleurde glanzende kevers. Of rode, gele, oranje, zwarte lieveheersbeestjes met stippen. Ook bij dieren hebben kleuren een functie. De felle metallische kleuren bij kevers zijn bedoeld om af te schrikken (eet me niet op, ik ben giftig!), als camouflage en soms om een vrouwtje te imponeren.

Stuiter is bij Keet kleur. Samen gaan ze naar buiten en nemen een heleboel kleurpotloden mee in allerlei kleuren.

Geef elke bever een klembord met tekenpapier, een potlood en één kleurpotlood. De bevers gaan speuren naar kleuren. Als de bevers iets gevonden hebben in dezelfde kleur als hun kleurpotlood tekenen ze dat na op hun tekenpapier en kleuren het in.

Dan gaan ze een ander kleurpotlood halen en zoeken ook bij die kleur iets wat ze op hun tekenblad erbij tekenen en inkleuren. Laat dit een aantal keer herhalen, steeds met een andere kleur, tot het tekenblad vol is.

Benodigd materiaal

Heel veel verschillende kleurpotloden.

Per bever een klembord en vel papier

Lees 955 keer Laatst aangepast op woensdag, 21 juli 2021 15:07
Log in om reacties te plaatsen