Hoe ziet jou stam eruit in 2025?

In het kader van 2025 kijken we als scouting vooruit, maar hoe ziet jullie stam er dan uit?

Project #Scouting 2025

In december 2015 zal de landelijke raad van Scouting Nederland op hoofdlijnen een besluit nemen over de plannen voor de toekomst van Scouting – het meerjarenbeleid. De beste plannen maak je samen en daarom kunnen alle leden van Scouting meedenken over de toekomst van Scouting in project #Scouting 2025.

Afgelopen scoutingseizoen hebben alle leden van scouting Nederland hun wensen en ideeën kunnen uiten binnen een online enquête en onderzoek. Resultaten hiervan vormden de basis en inspiratie voor het #Scouting 2025 event. Honderden scouts en externe gasten vanuit het gehele land kwamen op 19 April 2015 samen om het te hebben over thema’s en trends voor de toekomst van scouting. In september 2015 zal in alle regio’s een #Kampvuur 2025 (zie website) plaatsvinden voor alle leden vanaf de Explorerleeftijd. Dé gelegenheid om wensen en ideeën voor de toekomst van scouting te delen. Via deze activiteit kan je hier vast met je stam bij stilstaan.

Organiseer als stam je eigen #2025 activiteit. Ga met je hele stam bij elkaar zitten (en wat mensen van het stichtings- en/of groesbestuur + misschien iemand van de regio). En doe een aantal werksessies. Ga in groepjes bij elkaar zitten en denk na over je stam, wat vinden jullie hoe jullie er nu voorstaan over deze punten en wat zouden jullie kunnen verbeteren… en waar zou je er als stam willen staan over 10 jaar in 2025?

Verdeel onderstaande punten onder de groepjes.

1. Zichtbaar en trots
  2. Openheid
  3. Diversiteit
  4. Uitdaging en ontwikkeling
  5. Samenwerken
  6. Vrijwilligers
  7. Communicatie
  8. Verbinden

De onderdelen zijn wat abstract, dus maak ze gerust wat concreter :). Gebruik ook de voorbeeldplaatjes en uitleg op de #2025 site van Scouting Nederland.
Koppel de resultaten van de groepjes met de gehele groep terug en denk na hoe je dit kan vertalen naar concrete actiepunten en wie die taak(en) dan op zich gaat nemen.

Beperkt, vooral vooraf goede afspraken maken, de uitvoering zelf is het meeste werk.

• pen en papier
  • aankleding

Tips algemeen

• Zorg dat je een uitdraai hebt van SOL, wat is eigenlijk de leeftijdsverdeling van jullie leden.
  • Vraag iemand erbij van het regio- of groepsbestuur. Wat vinden zij er eigenlijk van?
  • Workshops zijn gezellig, maak het ook gezellig, regel koekjes, zorg voor aankleding, leen ergens een beamer, etc.
Lees 1559 keer Laatst aangepast op maandag, 21 december 2015 11:03

30 min - 1 uur2 - 3 uurhalve dagmeerdere dagdelen / opkomsten

1-8 personen8-15 personen15 of meer

15-18 explorers18-21 roverscouts