woensdag, 03 februari 2021 22:36

Online Ridderspelen

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Waarom / doel van de activiteit

Kom erachter wie het liefje was van Ridder Floris, wat de grootste hobby was van Ridder Job, hoe het wapenschild, dat een ridder onoverwinnelijk maakt, eruit ziet en wie het hart gestolen heeft van Ridder Olivier.

Beschrijving van de activiteit

Thema introductie welpen

Bij de Khaali Jagah vlakte Komt een ridder aangelopen. Mowgli en Shanti zijn nieuwsgierig aar wie hij is. Shanit durft het hem wel te vragen. De ridder antwoord: Ik ben ridder Job, ik groeide op in een prachtig Kasteel. Voor mijn grote liefde trotseerde ik elke uitdaging. Het viel niet mee om haar hart te veroveren, maar ik ben een doorzetter. Uiteindelijk lukte het mij, om haar voor me te winnen en trouwden we. We leefden nog lang en gelukkig.Door mee te doen met dit Ridderspel, kom je erachter wie mijn grote liefde was.

De activiteit

Het online- Ridderspel is er in 3 leeftijdsgroepen: groep jonge welpen (groep 3 - 4), oudere welpen (groep 5-6), en scouts (groep 7-8 en ouder). Omdat het niveau best hoog is voor de bestemde leeftijdsgroep, kun je het Ridderspel voor jonge welpen ook gerust spelen met alle welpen en zo verder. Je kunt dus makkelijk beginnen en twee of drie verschillende versies spelen.

Het Ridderspel bestaat uit een pfd met de opdrachten. Om de opdrachten goed te kunnen lezen, moet het spel op een laptop of computer gespeeld worden. Op het scherm van een telefoon zijn de opdrachten niet of slecht te lezen.
De deelnemers krijgen een invulvel om de antwoorden op te noteren. Voor de leiding is er een nakijkvel, om de antwoorden te controleren als jullie er niet uit komen.

Het spel is ook verkrijgbaar in een powerpoint. Wil je deze gebruiken? Stuur dan even een mailtje naar onderstaand emailadres en we sturen deze graag naar je op.

Door de opdrachten goed uit te voeren kom je erachter wie het liefje was van Ridder Floris, wat de grootste hobby was van Ridder Job, hoe het wapenschild, dat een ridder onoverwinnelijk maakt, eruit ziet en wie het hart gestolen heeft van Ridder Olivier.

Benodigd materiaal

  • Laptop of computer
  • De verdere uitleg en bestanden op Ridderspelen

Tips

Als leiding kan je natuurlijk helemaal uitpakken met het ridder thema! Bedenk extra uitdagingen en spellen als je wat van je eigen creativiteit in de online opkomst wil steken.

Heb je het spel gespeeld, laat ons dan weten hoe het ging en wat je ervan vond door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lees 1720 keer Laatst aangepast op zaterdag, 06 februari 2021 14:07
Log in om reacties te plaatsen