maandag, 31 augustus 2015 02:00

Ninja spel

Beoordeel dit item
(2 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Iedere speler probeert alle anderen met coole ninja moves uit te schakel door één van hun beide handen aan te tikken. Als de hand van een tegenstander aantikt wordt moet hij deze op de rug houden. Als beide handen getikt zijn, is de speler uitgeschakeld.

Beschrijving van de activiteit

Ninja is een actief tikspel in de kring, waarbij de deelnemers (al dan niet ter plekke verzonnen) ninja sprongen en bewegingen maken.

Ninja is een snel en simpel spel om op elke plek op elke tijd te kunnen doen zonder enige voorbereiding. Het aantal spelers kan variëren van 4 tot 20 mensen. De spelduur varieert na gelang het aantal spelers. Bij 20 spelers is het misschien beter om de groep op te delen en later een finale te spelen. Het spel is ideaal om de tijd te doden bij onverwachte gebeurtenissen; een lekke band tijdens en fietstocht, extra wachttijd voor een bus of trein en fanatiekelingen zullen zelf hun momenten kiezen en op onverwacht momenten in de ninja houding springen.

Iedereen gaat in een cirkel staan en doet dan "een ninja sprong" naar achter en blijft in deze stand staan. Eén van de deelnemers begint en mag een move maken. De aanvaller probeert een andere speler uit te schakelen door hem/haar op de hand te tikken. De verdediger mag zijn handen uit de gevaren zone terug te trekken en een aanval te af te weren. Hierbij is het toegestaan om één voet te verzetten. Het komt dus aan op reactie vermogen en snelheid. De spellers die niet aanval of moeten verdedigen staan stil in de stand waarin ze geëindigd zijn in hun eigen beurt. Wie voor zijn beurt beweegt slaat een beurt over en neemt daarbij de houding van “een braaf hondje” (Doggie) aan. Hij/zij mag wel verdedigend bewegen. De deelnemer die als laatste overblijft heeft gewonnen en is "de Ninja".

Benodigd materiaal

  • niks

Tips algemeen

  • Door de onverwacht impulsieve bewegingen kunnen er mogelijk gevaarlijke situaties ontstaan langs wegen en fietspaden, perrons of stoepranden en andere obstakels.
  • Open schoenen, blote voeten en dichte zware schoenen in één spel kan mogelijk pijnlijk aflopen voor de blootsvoetse speler.

 

 

Lees 3294 keer Laatst aangepast op maandag, 03 juli 2017 11:24
Log in om reacties te plaatsen