Print deze pagina
dinsdag, 26 januari 2021 15:52

Een lief kaartje

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Hoe leuk is het om tijdens Valentijn een kaartje te ontvangen? Stuur daarom eens met je groep kaartjes tijdens Valentijn.

Beschrijving van de activiteit

Hoe leuk is het om tijdens Valentijn een kaartje te ontvangen? Stuur daarom eens met je groep kaartjes tijdens Valentijn. 

Het doel van deze activiteit is dat iedereen zich gewaardeerd voelt binnen de groep. Het is de bedoeling dat de leden uit de groep elkaar een kaartje gaan sturen waarin zij iets leuks, positiefs en/of liefs aan de persoon schrijven die het kaartje zal ontvangen. Wie aan wie een kaartje stuurt doe je door middel van het trekken van lootjes. Het is uiteraard wel leuk als het een verrassing blijft van wie je een kaartje zal ontvangen. Het is hiernaast leuk om deze activiteit los van het gender uit te voeren zodat ook jongens of meisjes elkaar een kaartje sturen.

De stappen:

  1. Maak voordat je deze activiteit doet goede afspraken met elkaar. Voer deze activiteit enkel uit als iedereen zich veilig voelt binnen de groep en de berichten die naar elkaar verzonden worden ook uitsluitend positief zullen. Ook is deze activiteit uiteraard enkel een succes als iedereen een kaartje ontvangt.
  2. Bepaal wie aan wie een kaartje zal sturen, maar houd dit wel stil. Doe dit door ouderwets fysieke lootjes te trekken of door dit online te doen.
  3. Stuur het kaartje op de juiste datum en zorg ervoor dat deze ongeveer rond de 14eaankomt. 
  4. Voel jezelf op met Valentijn een beetje speciaal met het lieve kaartje dat je hebt ontvangen.

Benodigd materiaal

 Tips

Je kunt ook dit aangrijpen om naar "de vrienden van de groep" een kaartje te sturen, om hen duidelijk te maken hoe geliefd ze zijn bij jeugdleden

Aanvullende informatie

Lees 1274 keer Laatst aangepast op woensdag, 08 maart 2023 11:08

Gerelateerde items (op tag)

Log in om reacties te plaatsen