zaterdag, 26 december 2020 11:51

Knutsel natuurlijke kerstversiering

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Het maken van natuurlijke kerstversiering.

Beschrijving van de activiteit

Wist je dat je kerstversiering ook heel goed zelf kan maken? Ga eerst lekker naar buiten en zoek mooie bladeren, takjes en dennenappels bij elkaar. Maak er thuis vervolgens mooie hangers van. Super simpel!

Gedroogd fruit

Verwarm de over voor op 100 graden. Snijd je sinaasappel of appel in plakjes van ongeveer 0,5 cm en leg ze op bakpapier in de oven. Laat ze nu ongeveer 3 uur drogen in de oven. Draai ze tussendoor om en check of het goed gaat. Zijn ze nog niet mooi gedroogd na 3 uur? Laat ze er dan nog even zitten. Je huis gaat er ook nog eens heel lekker van ruiken.

Als ze klaar en afgekoeld zijn, kan je er met naald en draad een touwtje doorheen steken.

Andere versiering

Voor de overige versiering zijn geen regels :-) Zoek mooie blaadjes, takjes, besjes, gedroogde bloemetjes, dennenappels bij elkaar. Je kan ze nog met gekleurde verf versieren maar dat hoeft niet. Bind een touwtje om al deze mooie natuurschatten (soms kan een naald of lijm hierbij helpen) en geef ze een mooi plekje in de kerstboom.

Thema introductie bevers

Bas Bos en Fleur Kleur zijn samen de kerstboom aan het versieren als Fleur ineens naar buiten rent en terug komt met diverse materialen uit het bos, Want wist je dat je kerstversiering ook heel goed zelf kan maken? Ga eerst lekker naar buiten en zoek mooie bladeren, takjes en dennenappels bij elkaar. Maak er thuis vervolgens mooie hangers van. Super simpel!

Thema introductie welpen

Bij de Guha grotten zijn Marala, Mor en Ikke samen de kerstboom aan het versieren als ikke ineens naar buiten scharrelt en terugkomt met allerlei voorwerpen uit de Jungle. Want wist je dat je kerstversiering ook heel goed zelf kan maken? Ga eerst lekker naar buiten en zoek mooie bladeren, takjes en dennenappels bij elkaar. Maak er thuis vervolgens mooie hangers van. Super simpel!

Benodigd materiaal

  • Sinaasappel of appel.
  • Mooie bladeren, hulst takjes, gedroogde bloemen, dennenappeltjes enz.
  • Eventueel verf om de bladeren mee te versieren.
  • Oven voor het drogen van het fruit.
  • Touw.
  • Naald met breed oog.
  • Eventueel lijm.

Aanvullende informatie

Lees 1293 keer Laatst aangepast op zaterdag, 18 november 2023 11:56
Log in om reacties te plaatsen