vrijdag, 04 december 2020 16:13

Pitch wedstrijd duurzame ontwikkelingsdoelen

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Waarom / doel van de activiteit

Een project uitzoeken dat actief bijdraagt aan de duurzame ontwikkelingsdoelen. Vervolgens het verhaal van dit project goed over brengen in een pitch met storytelling. Weet jij de anderen te overtuigen?

Beschrijving van de activiteit

De Pitch wedstrijd verloopt in 3 fases: onderzoek, pitchen en de winnaar bepalen. Start met het maken van teams van 2 à 3 personen. Je kunt deze wedstrijd zowel online als offline doen. Voorwaarde is wel dat de groepjes de beschikking hebben over internet.

Vervolgens start het onderzoek. Ga per team op zoek naar een project of startup die aan zoveel mogelijk duurzame ontwikkelingsdoelen bijdraagt (zie https://www.sdgnederland.nl/sdgs/). Projecten of startups kun je op sites vinden zoals https://www.indiegogo.com/ en https://www.kickstarter.com/ . Probeer een startup te vinden die jullie als team aanspreekt en die ook duidelijk bijdraagt aan 1 of meer duurzame ontwikkelingsdoelen.

Als je een project of startup hebt gevonden is het tijd om te werken aan de pitch. Probeer in de pitch gebruik te maken van storytelling. Dit is een beetje een hippe term voor het idee dat je de pitch in een verhaalvorm giet. Op YouTube staan veel filmpjes met tips over hoe je dit kunt doen: https://www.youtube.com/results?search_query=storytelling+pitch . Je kunt voor jouw pitch gebruik maken van bijvoorbeeld PowerPoint.

Als alle groepjes hun pitch gemaakt hebben, is het tijd om deze natuurlijk aan elkaar te vertellen (pitchen). Maar voordat je dit doet, bespreek samen waarop jullie elkaar willen beoordelen. Je kunt kiezen voor wat meer subjectieve criteria, zoals hoe erg je in het verhaal wordt gezogen, en ook voor meer objectieve criteria, zoals kijken of er bronnen worden genoemd bij bepaalde feiten. Probeer het samen eens te worden.

Dan kan het pitchen beginnen. De teams die niet pitchen schrijven hun beoordelingen op. Bespreek na iedere pitch kort wat jullie ervan vonden. Als alle groepjes geweest zijn is het tijd om de eindstand te bepalen. Bespreek alle pitches nog 1 keer en bepaal samen wie de winnaar is van de pitch.

Hebben jullie veel interesse gekregen in een bepaald project of startup? Dan kan het leuk zijn om zelf een bijdrage te leveren of het project de komende tijd in de gaten te houden!

Benodigd materiaal

Toegang tot internet voor ieder groepje

Tips

Deze activiteit heeft betrekking op het duurzame ontwikkelingsdoel: Doel 17 Partnerschap op de doelen te bereiken.

Lees 1021 keer Laatst aangepast op vrijdag, 29 oktober 2021 09:04
Meer in deze categorie: « Halloween Restaurant Beurzenspel »
Log in om reacties te plaatsen