zondag, 15 november 2020 15:25

Gekleurde blaadjes (herfst)

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Buitenleven ontdekken in de herfst.

Beschrijving van de activiteit

Verhaal

Het is herfst en Bas Bos loopt door het bos. Hij is verwonderd van de verschillende kleuren blaadjes die op de grond liggen en aan de bomen. Is het jou ook al opgevallen dat de blaadjes verschillende kleuren hebben in de herfst? Welke kleuren hebben de blaadjes?

Bas Bos pakt een bruin blaadje op en roept heel hard: BRUIN! Dan laat hij het blaadje vallen en raapt een rood blaadje op en roept heel hard: ROOD!

Uitleg

Bas Bos roept een kleur en de bevers zoeken zo snel mogelijk een blaadje met die kleur. Als de bever het blaadje met die kleur heeft gevonden, houd die het boven het hoofd en roept heel hard de kleur van het blaadje.

Variatie: je kan tijdens het spel de kleuren sneller achter elkaar opnoemen of zelfs kleuren opnoemen die niet voorkomen bij blaadjes.

Benodigd materiaal

Een veilige omgeving met veel gekleurde blaadjes op de grond waarin de leden kunnen rennen en roepen.

Veiligheid

Leg van te voren uit dat de bevers niet zomaar over straat gaan rennen, afhankelijk van de omgeving waar je je spel doet.

Tips

Dit is een leuk spel om in het bos te doen. Als je dit in het de wijk speelt let wel op dat de bevers niet zomaar over straat rennen om een blaadje te zoeken.

Lees 979 keer Laatst aangepast op zondag, 29 november 2020 11:36
Log in om reacties te plaatsen