zondag, 15 november 2020 14:57

Online kampvuuravond

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Waarom / doel van de activiteit

De gezelligheid van een avond bij het kampvuur, maar dan online!

Beschrijving van de activiteit

Ook online kun je een gezellige kampvuuravond hebben. Iedereen zorgt thuis voor een goede sfeer: een kaarsje erbij en in het donker gaan zitten. Bij binnenkomst brandt natuurlijk alvast een vuurtje via een scherm dat iemand deelt.

Als iedereen rondom het kampvuur is verzameld, kun je ook online allerlei klassiekers naar boven halen. Hierbij een greep uit de mogelijkheden die je bij het kampvuurtje hebt:

  • Weerwolven: weerwolven kan ook prima online. Via bijvoorbeeld de chat vertel je iedereen welke rol hij/zij heeft en daarna spelen maar.
  • Avondsnack: Wel eens gehoord van een Mugcake? Een cakeje dat je kunt maken in een mok. Heel lekker en een goede snack die je thuis makkelijk even maakt
  • Kampvuurverhaal: een mooi verhaal kun je online natuurlijk ook vertellen. Voor extra sfeer kun je een presentatie met passende plaatjes delen, zodat het verhaal extra gaat leven.

En zo zijn er nog veel meer gezellige spellen voor bij het kampvuur te verzinnen. En vergeet ook niet af en toe gewoon in het vuurtje te starten in stilte, want dat hoort er ook bij.

Benodigd materiaal

Voor het maken van de mugcakes moet iedereen even controleren of alle ingrediënten in huis aanwezig zijn.

Tips

Sommige videobel applicaties hebben een wachtkamer/lobby. Daar kun je mooi gebruik van maken bij bijvoorbeeld weerwolven. Je verplaatst dan in de nacht iedereen naar deze wachtkamer. Vervolgens kun je de verschillende rollen 1 voor 1 spreken, handig! Na de nacht komt iedereen dan weer gezellig bij elkaar.

Lees 1130 keer Laatst aangepast op zondag, 10 januari 2021 16:12
Log in om reacties te plaatsen