zondag, 04 oktober 2020 12:09

De vikingstrijd

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Waarom / doel van de activiteit

Als eerste team een vlag neerzetten en deze daar behouden.

Beschrijving van de activiteit

Thema introductie welpen

Op de Kanyerivier, vlak bij de ruïne Emaarate ligt een bijzonder ogend schip. Het heeft mooie versieringen aan de zijkant. Bagheera verteld dat er blonde mannen vanaf kwamen met vlechten in hun haren en helmen op, ze kwamen uit Noorwegen en waren op zoek naar 'nieuw' land en hoopte dit te ontdekken voordat de andere Vikingstam dat doet.

Het spel

Twee Vikingenschepen uit verschillende dorpen hebben een nieuw stuk land ontdekt. Beide schepen hebben een verkenner vooruit gestuurd. Deze verkenners zijn niet teruggekeerd. Alleen hun sporen zijn nog zichtbaar. Beide verkenners zijn elkaar namelijk op een bepaald punt tegengekomen en durven niet weg te gaan in de vrees dat de ander het nieuw ontdekte stuk land in zal pikken. Ze hebben een duidelijk spoor achtergelaten en wachten tot de rest van de Vikingen uit hun dorp eraan komt.

De twee groepen Vikingen verlaten tegelijkertijd hun schip en volgen het spoor van hun eigen verkenner. De groep die het eerste aankomt zet hun vlag op het nieuw verworven terrein en legt er een verdedigingskring omheen. De tweede groep probeert de vlag te roven en hun eigen vlag neer te zetten.

Benodigd materiaal

  • 2 Vikingvlaggen
  • 2 even lange routes naar hetzelfde punt

Tips

  • Je kunt er voor kiezen om de groepjes hetzelfde begin en eindpunt te geven en het ene groepje linksom en de andere rechtsom te laten lopen. Maar droppen op 2 gelijke afstanden te laten lopen en terug te laten lopen.
  • Als je een moderne variant wil, kun je er voor kiezen om het spoor te laten bestaan uit foto's van de looproute en die per whatsapp naar het lopende groepje te sturen.
Lees 3091 keer Laatst aangepast op zondag, 06 februari 2022 12:10
Log in om reacties te plaatsen