maandag, 07 september 2020 16:04

Marokaanse babouches bij de moskee zoeken

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Proberen alle babouches (schoenen / slippers) uit de kring te krijgen

Beschrijving van de activiteit

Thema introductie bevers

Sterre Stroom is in Marokko geweest. Ze verteld dat daar veel mensen wonen die moslim zijn. Als je een moskee bezoekt, wordt er van je verwacht dat jij je schoenen uittrekt. Zodra je de moskee weer verlaat mogen ze de schoenen uit de stapel pakken en weer aan trekken.

Thema introductie welpen

Jakala is in Marokko geweest. Hij verteld bij de ruïne Emaarate dat daar veel mensen wonen die moslim zijn. Als je een moskee bezoekt, wordt er van je verwacht dat jij je schoenen uittrekt. Zodra je de moskee weer verlaat mogen ze de schoenen uit de stapel pakken en weer aan trekken.

Spel

Alle spelers trekken hun schoenen uit en leggen ze bij elkaar in een kring die op voorhand op de grond getekend is.

Eén speler is de bewaker die door duwen en trekken de schoenen mag verdedigen. Iedere speler probeert zijn/haar schoenen terug te krijgen maar mag ook de anderen helpen hun schoenen terug te nemen.

Als iedereen zijn/haar schoenen terug heeft, blijven enkel de schoenen van de bewaker over. De spelers proberen nu ook deze schoenen uit de kring te trekken.

Als dat lukt, moet de bewaker ervoor zorgen dat hij uit de kring kan springen voor de anderen hem met zijn eigen schoen kunnen tikken.

Benodigd materiaal

  • Stoepkrijt voor de cirkel
  • Schoenen van alle spelers en van de bewaker

Tips

Het is leuk als je dit kunt spelen met echte babouches

Lees 911 keer Laatst aangepast op maandag, 07 september 2020 17:54
Log in om reacties te plaatsen