Manoeuvreren met boten (Waterspel)

Soms zijn er houthakkers op de Nishaani plaats die daar met een roeiboeten zijn gekomen. Maar de rivier zit soms wel erg vol met stenen en andere hindernissen. Krokodillen zoals Jacala zijn erg goed in het manoeuvreren langs hindernissen. Lukt het jou ook om je kano langs die hindernissen te krijgen? Misschien heeft Jacala nog tips?

Zet een parcours uit met boeitjes, zodat de boten er nog net door heen kunnen. Vervolgens mogen de jeugdleden proberen door dit parcours te sturen, zonder buiten het parcours te raken. Daarbij mag één lid van het nest of ploeg ook aanwijzingen geven vanaf de kant of een andere boot.

Maximaal een half uurtjes aan het parcours uitzetten.

• Roeiboten
  • Boeien
  • Zwemvesten

Deze activiteit is ook te gebruiken als onderdeel van het insigne Kanoën voor welpen.

Lees 1728 keer Laatst aangepast op zaterdag, 21 maart 2020 21:56

Uitdagende Scoutingtechnieken