donderdag, 18 juni 2020 20:35

Natuurfoto's met bijzonder effect

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

De kinderen oefenen met het weergeven van een beeld met verschillende materialen.

Beschrijving van de activiteit

Vertel je kind dat jullie vandaag foto’s op verschillende manieren gaan namaken. Bekijk de foto’s in de bijlage en kies er 1 uit. De opdracht bestaat uit twee onderdelen. Het eerste onderdeel bestaat uit het namaken van de gekozen foto met behulp van alle natuurlijk materialen die je buiten kan vinden. Denk hierbij aan steentjes, gras, takjes e.d. Kies een lege plek op de grond buiten en maak de foto zo goed mogelijk na! Je mag natuurlijk je creativiteit gebruiken. Maak een foto van het kunstwerk als het af is.

Voor het tweede deel gaat je kind de foto buiten proberen na te maken met spullen die hij in en om het huis vindt. Er moet hierbij een levend wezen op de foto komen te staan, dit kan een mens zijn, maar bijvoorbeeld ook je huisdier. Staat er een dier, zoals een uil op je gekozen foto? Verkleed jezelf of misschien je vader of moeder dan als uil voor de foto. Ook mag bijvoorbeeld je kat op de plek van de uil zitten, als je kat stil kan blijven zitten natuurlijk! Wees creatief!

Is het gelukt met allebei de foto’s? Kijk dan of je de foto’s (inclusief het voorbeeld) kan printen en een collage kan maken van de kunstwerken die je gemaakt hebt!

Benodigd materiaal

  • Materialen van buiten, zoals steentjes, gras, bladeren etc.
  • De bijlage
Lees 1196 keer Laatst aangepast op zondag, 21 juni 2020 09:22
Log in om reacties te plaatsen