zaterdag, 03 juni 2017 20:06

Wie is het?

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Beschrijven (en raden) hoe een ander eruit ziet en wat hij leuk vindt.

Beschrijving van de activiteit

De bewoners van Hotsjietonia zitten rondom de boom op het plein. Stuiter stelt voor om een spelletje te doen. Noa weet wel een spel: iemand beschrijven en de anderen moeten dan raden wie het is.

De bevers zitten in een kring. Ze kunnen elkaar goed zien.  Een bever beschrijft een andere bever: bijvoorbeeld zijn kleding (schoenen, sokken, bijzondere dingen op zijn spijkerbroek, zijn shirt/blouse en bijzondere dingen erop), zijn haar. En eventueel wat die bever goed kan of leuk vindt.

Voordat de beschrijving gegeven wordt, kijkt hij de kring rond (om iemand te kiezen). Terwijl hij de beschrijving geeft, kijkt hij niet steeds naar de bever die hij beschrijft. Hij blijft de kring rond kijken of kijkt naar iemand van de leiding. Zo kunnen de andere bevers niet zien wie hij uitgekozen heeft.

Vooraf kun je een rondje voorstellen doen. Elke bever vertelt wat hij leuk vindt om te doen, vertelt over zijn knuffel of speelgoed. Je kunt daarna het spel spelen. Of eerst (nog) een tekening laten maken bijvoorbeeld van de knuffel of het speelgoed. Tijdens het spel houden de bevers hun tekening goed zichtbaar voor de anderen voor zich. Zo is het makkelijker om bijzonderheden van elke bever op te noemen.

Benodigd materiaal

Eventueel papier en (kleur-)potloden

Veiligheid

Let op sociale veiligheid: Er mogen geen negatieve eigenschappen van een bever genoemd worden.

Tips

  • Doe het als leiding een keer voor.
  • Als een bever het moeilijk vindt of verlegen is, oefen het dan even met hem buiten de kring en zonder dat de andere bevers horen wie hij gekozen heeft. Help die bever eventueel ook tijdens de beschrijving in de kring.
  • Als je een bever in je groep hebt, die niet zo goed kan horen, laat de bever die de beschrijving geeft, dan naar die bever kijken. Of herhaal de beschrijving zelf heel duidelijk.
  • Dit spel kun je gebruiken voor de Noa badge.

 

Lees 3986 keer Laatst aangepast op zondag, 18 juni 2017 10:41
Log in om reacties te plaatsen