De kleurenwaaier van keet

De bevers ontdekken dat in de natuur bijna alle kleuren voorkomen.

Thema verhaal

Stuiter komt binnen bij keet kleur en zier allerlij strokjes liggen met diverse kleuren er op. Stuiter vraagt aan keet wat dat is. Keet antwoord: deze strookjes worden door schildersbedrijven gebruikt om verf te mengen. Maar ik ga er zo mee het bos in en ga kijken of alle kleuren daar ook te vinden zijn. Ga je mee? Natuurlijk wil Stuiter mee opzoek in het bos.

Keet heeft een kleuren waaier (van de schilder of bouwmarkt) en ze vraagt zich af: "Maken alleen mensen deze kleuren of zijn ze er ook in de natuur te vinden?"
De bevers krijgen allemaal een stukje van de kleurenwaaier en lopen daarmee het bos in. Kunnen ze alle kleuren vinden??
Je zult je verbazen uit hoeveel kleuren bruin, groen en  grijs een boomstam bestaat.

5 minuten: Langs de schilder of bouwmarkt gaan om verschillende kleurenwaaiers op te halen.

• Voor iedere bever minimaal 1 waaier (strookje van 5 a 6 kleuren).

Tips algemeen

• Neem niet de moeilijkste kleuren: helder blauw is in een bos lastiger te vinden dan bijvoorbeeld donkergroen.
  • Zorg voor reserve strookjes voor bevers die sneller klaar zijn.
Lees 2270 keer Laatst aangepast op dinsdag, 04 juli 2017 18:41

BuitenlevenExpressie

5-15 min15-30 min

1-8 personen8-15 personen15 of meerGroepsactiviteit