Rozemarijn's keukentje

De bevers gaan onder begeleiding proeven en koken. Deze activiteit is te gebruiken voor de Rozemarijn Badge

Thema introductie

Rozemarijn loopt in de keuken rond, en is helemaal in paniek. Alle labels van haar kruidenrekje zijn niet meer te lezen. Wat moet Rozemarijn nu toch beginnen? Gelukkig komt stuiter net binnen en wil haar graag helpen om haar keukentje op te ruimen, want vaak betekend dat dikke pret en ook nog eens lekker snoepen.

Activiteit 1

Er staat een tafel waarbij de bevers, samen met Stuiter en Rozemarijn, mogen ruiken om te raden wat er in zit. (tip: neem goed herkenbare luchtjes zoals azijn, koffie, cacao, rozemarijn, enz)

Activiteit 2

Er staat een tafel waarbij de bevers, samen met Stuiter en Rozemarijn, kunnen kijken naar kruiden om te raden wat het is (tip: neem goed herkenbare kruiden zoals kaneel stokjes, kruidnagelen, laurierblaadjes, Spaanse (hete) peper en peperkorrels)

Activiteit 3

Er staat een tafel waarbij de bevers, samen met Stuiter en Rozemarijn, de verschillende kruiden kunnen proeven wat het is (tip: neem herkenbare smaken zoals bieslook, gesnipperde ui en suiker)

Acitviteit 4

Als dank je wel voor het helpen bij het ordenen van de kruiden gaan de bevers helpen bij het maken van een salade en versieren zij het toetje (cake versieren). Natuurlijk smullen zij samen al het lekkers op.

• Boodschappen halen
  • Spullen klaar zetten

• Diverse kruiden en andere smaakversterkers (zout, peper, suiker, azijn, kerrie, bieslook)
  • Ingrediënten voor salade (sla, tomaat, komkommer) of fruit
  • Toetje: cake, slagroom, hagelslag

• Rozemarijn verteld de bevers hoe de kruiden heten die zij niet herkennen / kunnen benoemen.
  • Vertel de bevers duidelijk dat niet alles meteen eetbaar is, ook al ziet het er lekker uit bijvoorbeeld de peper (korrels) kunnen in een gerecht lekker zijn maar om zo te eten is het erg heet.
  • Zorg ervoor dat alles wat te snijden is, ook te snijden is met een bot (brood) mes.
  • Een paar extra ogen voor bij het snijden is verstandig.

• Een paar extra ogen voor bij het snijden is verstandig.
  • Vertel de bevers duidelijk dat niet alles zomaar te eten is.
  • Let op allergieën bijvoorbeeld voor mosterd(zaad).
Lees 2564 keer Laatst aangepast op vrijdag, 22 maart 2019 18:56

IdentiteitVeilig & Gezond