vrijdag, 27 november 2015 12:42

Snapshot vossenjacht

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Vossen zien te vinden aan de hand van een snapshot op whatsapp.

Beschrijving van de activiteit

Een Vossenjacht is een speurtocht maar in plaats van op zoek te gaan naar posten moeten de kinderen in een bepaald terrein op zoek gaan naar vossen. Dit zijn leiding die zijn verkleed in nogal opvallende kleding die bijvoorbeeld een bepaald beroep moeten voorstellen. Van die vossen moeten de jeugdleden een stempel of ander teken te bemachtigen. Wie uiteindelijk de meeste vossen heeft weten te vinden is winnaar. Een vossenjacht wordt vaak voor (grote) groepen kinderen wordt georganiseerd.

De vossen maken een snaphot / selfie op de plek waar ze zich bevinden. Op de foto moeten duidelijke herkenningspunten te zien zijn zoals karakteristieke gebouwen, straatnaam bordjes, bekende beelden, monumenten, enzovoort.

Variant 1: Fotoroute

Deze foto wordt via Whatsapp naar de deelnemende groepjes gestuurd. Als vos 1 gevonden is krijgen ze van deze vos de volgende foto waar de deelnemers heen moeten lopen.

Variant 2: Op de vlucht

De vossen zijn op de 'vlucht' voor de deelnemers. Hij verplaatst zich door de omgeving. Iedere 15 - 20 minuten maakt hij een snapshot van de plek waar hij zit en verstuurt hij naar de deelnemers. Kan de vos de deelnemers voor blijven?

Tip: hierbij kan het handig zijn als de route op een gegeven moment voorspelbaar gaat worden. Zodat de vos, met logisch nadenken ook echt ingehaald kan worden.

Variant 3: Online

Er word een cryptische aanwijzing per whatsapp gestuurd van heel breed naar heel specifiek. Door de cryptische aanwijzingen op te lossen komt je op een bepaald punt uit. Diegene die als allereerste in Google maps een pnpointer kan zetten op de eindbestemming heeft gewonnen. Hierna kun je naar de volgende locatie gaan via cryptische omschrijvingen

Benodigd materiaal

  • Een telefoon met whatsapp
  • Internet bundel voor de vossen en elke deelnemer / deelnemend groepje
  • pc met internet

Aanvullende informatie

Lees 7283 keer Laatst aangepast op vrijdag, 15 juli 2022 09:03
Log in om reacties te plaatsen