zondag, 05 april 2020 14:11

Knutsel een mini Tiny forest

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Waarom / doel van de activiteit

Mis je het bos? Verzamel wat takjes en blaadjes en maak jouw eigen mini Tiny Forest voor thuis!

Beschrijving van de activiteit

Mis je het bos? Verzamel wat takjes en blaadjes en maak jouw eigen mini Tiny Forest voor thuis!

Knip een stuk karton uit van ongeveer 15 x 15 cm. Maak boompjes door met plakband de blaadjes aan de takjes of houtjes te plakken. In een écht Tiny Forest staan meer dan 25 verschillende boomsoorten, hoeveel kun jij er zelf maken? Je kunt nu de bomen 'planten'. Plak ze met plakband vast aan het karton en gebruik aan alle kanten plakband zodat de boompjes stevig staan. Als alle boompjes zijn geplant, knip je wat blaadjes en karton in stukjes, hiermee bedek je de onderkant. In het echte Tiny Forest wordt dit de ‘mulchlaag’ genoemd. Zo’n laag op de bodem zorgt ervoor dat bodemdiertjes een fijne plek hebben om te wonen. Lijm de mulchlaag vast aan de bodem. Bedenk een naam voor jouw mini Tiny Forest en schrijf deze op een klein stukje karton. Plak het karton vast aan een takje of een sateprikker en geef het een plek in jouw bos.

Nu is het bos af! In het echt krijgen net geplante bomen nog een lekkere plens water, maar laten we dat in dit Mini Tiny Forest maar niet doen…

Benodigd materiaal

  • Uitleg in filmpje
  • Kleine takjes of houtjes
  • Blaadjes
  • Lijm
  • Plakband

Tips

  • Wil je de jeugdleden deze activiteit laten doen dan heb je een uitleg in filmpje.
  • Lukt het niet om takjes of blaadjes te verzamelen? Je kunt ook satéprikkers, lucifers of ijsstokjes gebruiken. In plaats van echte blaadjes kan je (groen) papier, karton of andere groene dingen uit huis gebruiken.
  • Liever een echt tiny forest? Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan, waar buurtbewoners de Nederlandse natuur ontdekken. Met het gratis te downloaden Tiny Forest handboek kun je zelf aan de slag.
Lees 1368 keer Laatst aangepast op zaterdag, 25 april 2020 13:10
Log in om reacties te plaatsen