zondag, 29 maart 2020 18:55

Rikki Tikki Tavi de natuurverzamelaar

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

De welpen verzamelen natuurlijke voorwerpen en worden door andere welpen geïnterviewd over hun vondsten.

Beschrijving van de activiteit

Riki Tiki Tavi vind het, net als veel welpen, het leuk om te verzamelen. Thuis verzamelen de welpen misschien voetbalplaatjes, knuffels of auto’s. Je kunt ook verzamelingen maken van dingen in de natuur, zoals bladeren, bloemen, boomvruchten, stenen of schelpen. Een herbarium bestaat uit verschillende soorten gedroogde planten of bladeren die op papier zijn geplakt. Andere verzamelingen, zoals van stenen, gaan vaak in schalen of kleine doosjes. Bij het opbouwen van je verzameling zoek je naar soorten die je nog niet hebt.

Ga met de hele groep naar buiten en verdeel de groep in nesten. Geef de nesten een paar minuten de tijd om de omgeving goed te bekijken en te bedenken wat zij leuk vinden om te gaan verzamelen. Wat is er allemaal te vinden? Wat zou je willen bewaren? Daarna maken de nesten hun keuze bekend. Geef hen10 minuten om de voorwerpen te verzamelen.

Iedere nest presenteert (binnen of buiten) hun verzameling in een schaal aan hun horde en vertelt er iets over. De andere welpen kunnen het nest interviewen, bijvoorbeeld met vragen als: “wat vind je het meest ‘kostbare’ wat je gevonden hebt”, “waarvan zijn er veel” of “wat mis je nog in je verzameling”?

Benodigd materiaal

Per nest een mooie schaal

Tips

Natuurlijk kun je dit ook individueel doen. en dat iedereen binnen hetzelfde nest elkaar kan interviewen

Lees 1199 keer Laatst aangepast op woensdag, 08 april 2020 09:07
Log in om reacties te plaatsen