maandag, 16 maart 2020 12:51

Bever-doe-boek Rozemarijn badge

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Waarom / doel van de activiteit

Vanwege het Corona virus zullen onze opkomsten voorlopig niet doorgaan, dat is natuurlijk erg jammer. Maar de bevers laten zich niet zo makkelijk van scouting afhouden natuurlijk! Daarom heeft de beverleiding het volgende bedacht: thuis opdrachten voor het behalen van een beverbadge!

Beschrijving van de activiteit

Stuiter verveeld zich. Er is weinig te doen Rozemarijn heeft een lijst met opdrachten die Stuiter kan uitvoeren. Rozemarijn wil natuurlijk wel bewijs in de vorm van foto’s en filmpjes. Wees zo creatief en origineel mogelijk, en vooral: heb veel plezier! Het is niet verplicht om alles te maken als de bever daar geen zin in heeft. Het is de bedoeling dat de bevers het eerst zelf proberen, maar uiteraard mogen de ouders helpen indien nodig!

Stuur de opdracht en daarbij een foto/filmpje, zodat wij kunnen zien dat je de opdracht gedaan hebt. De volgorde maakt niet uit. Zorg dat je de badge hebt bij de eerstvolgende opkomst en een vaste verzamelplek voor alle foto's/filmpjes. Maak eventueel een ouder groepschat aan waar ALLEEN de leukste foto's gedeeld kunnen worden.

Benodigd materiaal

Veiligheid

Zorg dat ouders dit opdrachtenboek hebben en kunnen voorlezen aan de kinderen. Er zitten ook opdrachten bij niet niet zonder ouders kunnen (i.v.m. kookactiviteiten).

Tips

Voorkom dat het thuis alleen nog maar over het coronavirus gaat. Als er over niks anders meer wordt gesproken, wordt het voor de kinderen nog groter en misschien ook enger. Wij hopen met deze opdrachten wat afleiding te kunnen bieden en hopelijk hele leuke foto’s/filmpjes opleveren! Deze week: de Rozemarijn badge.

Aanvullende informatie

Lees 2450 keer Laatst aangepast op zondag, 19 maart 2023 15:30
Meer in deze categorie: « Halloween Restaurant Ready2help »
Log in om reacties te plaatsen