vrijdag, 13 maart 2020 20:29

De Scouting Online TV Kok

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Waarom / doel van de activiteit

Geef een online kookles waarbij de kinderen live thuis kunnen meedoen. Zo hoeven ze een keer niet op elkaar te wachten bij de oven!

Beschrijving van de activiteit

Ruim van te voren stuur je een lijst van ingrediënten door waarmee tijdens de online bijeenkomst gekookt zal worden. Om de spanning er op te houden, stuur je met opzet het recept niet mee. Iedere scout kan nu ter voorbereiding van de online bijeenkomst de ingrediënten regelen.

Voordat je begint geef je de mogelijkheid voor iedereen om alvast in de online omgeving te komen zodat iedereen kan testen of de verbinding en het geluid het doet en de live stream goed te volgen is. Dit doe je zodat je nog snel een laatste aanpassing kan doen en niemand hoeft te stressen om goed van start te gaan.

Begin de les met het laten zien van de ingrediënten en te gebruiken kookmaterialen. Ga hier niet te snel doorheen, zodat iedereen kan controleren dat ie alles heeft. Vervolg het koken en leg steeds uit wat je doet en waarom. Zorg dat je voldoende stof tot praten hebt en er niet te veel lange pauzes vallen, door alvast van te voren interessante dingen te bedenken die je kan vertellen of laten zien.

Vraag aan het einde van de les of iedereen een foto van het resultaat op wil sturen. Is het iedereen een beetje gelukt? Wat was lastig en kan de volgende keer als je het nog een keer zou maken beter?

Benodigd materiaal

  • Stabiele internetverbinding
  • Recept
  • Ingrediënten
  • Alle gangbare kookmaterialen, afhankelijk van het gekozen recept

Veiligheid

  • Geef het goede voorbeeld en was zichtbaar tijdens de Online kookles je handen.
  • Belangrijk is dat er een volwassene bij de scouts aanwezig is om de veiligheid te waarborgen. Afhankelijk van het recept wordt er met scherpe materialen en hete voorwerpen gewerkt. Overweeg een recept waarbij deze gevaren niet aanwezig zijn wanneer je juist de scouts zelf wil laten koken of niet kan garanderen dat er bij iedere scouts een volwassene aanwezig is.

Tips

  • Het is leuk wanneer de scouts nog niet van te voren weten wat het gaat worden. Kies een recept die meedere kanten op kan en iets is wat waarschijnlijk niet eerder gemaakt is.
  • Zorg voor interactie met de mee-kokers via de chat. Spreek af wie van de leiding zich focused op het beandwoorden en reageren op de chat.
  • Deze activiteit is in te zetten voor het verdiepings insigne veilig en gezond van de scouts

Aanvullende informatie

Lees 2072 keer Laatst aangepast op woensdag, 15 juni 2022 20:35
Log in om reacties te plaatsen