vrijdag, 13 maart 2020 20:53

Online Tekenpuzzel

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Probeer de tekening na te tekenenen. Dit lijkt misschien heel simpel, maar dit is het niet! Ze kunnen elkaar namelijk niet zien!

Beschrijving van de activiteit

Bij de Guha grotten kun je elkaar niet altijd zien maar wel altijd horen.  Ondanks dat je elkaar niet kan zien, is het toch mogelijk de tekening na te tekenen tijdens deze opkomst. Dit wordt gedaan doordat de tekenaar vertelt wat ie tekent.

Speel meerdere rondes waarbij steeds iemand anders de tekenaar is en de anderen hem of haar natekenen. De eerste ronde wordt natuurlijk door de leiding gedaan.

Na afloop leg je alle tekeningen naast elkaar door de afbeeldingen met elkaar te delen. Was het moeilijk? Welke tekeningen zijn het beste gelukt? Hebben ze tips over hoe je het duidelijkst iets kan uitleggen?

Benodigd materiaal

  • Een online omgeving zoals Discord
  • Papier
  • Tekenmateriaal

Tips

  • Houd de regie van de bijeenkomst goed in handen wanneer je een lid als tekenaar aanwijst. Zorg ervoor dat het niet zo lang gaat duren dat de planning uitloopt en meedere mensen aan de beurt kunnen komen.
  • Verras, wanneer er een aantal tekeningen zijn geweest, de deelnemers met het gebruik van een schaar om zo een vormpje te knippen. Hoe gaan ze met deze onverwachtse aanpassing om?
Lees 658 keer Laatst aangepast op maandag, 16 maart 2020 13:25
Log in om reacties te plaatsen

Mijn Scouting

Mijn Scouting-login vergeten of aanvragen

Activiteitengebied

Expressie

Duur

5-15 min

Groepsgrootte

1-8 personen

Leeftijdsgroep

7-11 welpen11-15 scouts

Locatie

OnlineOverig

Voorbereidingstijd

5-15 min