maandag, 31 augustus 2015 02:00

Het grote Hotsjietonia-quizbord

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Waarom / doel van de activiteit

Met deze activiteit worden o.a. het geheugen en het herkenningsvermogen geoefend en wordt de gezamenlijke beleving van het spelthema en het groepsgevoel versterkt.

Beschrijving van de activiteit

In Hotsjietonia woont Stuiter niet alleen. Hij heeft veel vrienden en vriendinnen met allemaal hun eigen karaktertrekken. Het geheugen van Stuiter laat hem de laatste tijd wel eens in de steek. Daarom heeft hij van iedere bewoner van Hotsjietonia vier eigenschappen opgeschreven waaraan hij ze kan herkennen. Maar helaas is vannacht het raam open blijven staan en zijn alle kaartjes door elkaar gewaaid. Wat hoort nu bij wie? Fleur Kleur verft en kleurt toch niet de hele dag en Bas Bos houdt toch eigenlijk helemaal niet van koken? Misschien kunnen de bevers helpen.

Maak voor elke bewoner van Hotsjietonia een kaartje met daarop een plaatje van zijn gezicht. Voor elke bewoner maak je vier kaartjes. Op elk kaartje plak je een plaatje van een kenmerkende eigenschap van deze bewoner. Voor koken bijvoorbeeld een pan, voor slapen een bed of kussen, voor tuinieren een bloem, enz. Laat eerst de plaatjes van de bewoners zien. Weten de bevers wie dat zijn? Natuurlijk mogen ze elkaar helpen met raden. Laat daarna alle plaatjes een voor een aan de bevers zien. Samen mogen ze raden welke eigenschap op elk kaartje staat en bij wie deze eigenschap hoort.

Benodigd materiaal

  • Per gekozen themafiguur, 4 kaartjes.

Tips

  • Maak een mooi groot bord om de plaatjes op te hangen. Zo kunnen de bevers nog eens terugzien bij wie welke eigenschap hoort. Deze quiz is ook goed te gebruiken als introductiespel voor nieuwe bevers en het thema Hotsjietonia.
  • Gebruik de quiz bij een ouder-kind-bijeenkomst of groepsactiviteit. Wat weten de ouders van het spelthema van hun kind? Kennen de oudere broers en zussen, die vroeger zelf bever zijn geweest, de figuren uit Hotsjietonia nog?
  • Speel ook eens het dorp Hotjitonia ganzenbord.
Lees 6205 keer Laatst aangepast op dinsdag, 18 augustus 2020 16:25
Meer in deze categorie: « Ra, ra, ra, wie ben ik? Het verfpad »
Log in om reacties te plaatsen