woensdag, 09 oktober 2019 10:29

De 4 weken challenge: de ouder uitdaging

Op zoek naar nieuwe vrijwilligers? Met deze challenge kun je ouders op laagdrempelige manier laten kennis maken met vrijwilligerswerk en ze zo enthousiast maken dat ze zich willen inzetten

Thema introductie bevers

Noa heeft een uitdaging voor de ouders van alle bevers in Hotsjietonia op het dorpsplein uitgenodigd. Ze wil namelijk de ouders uitdagen mee te doen met de 4 daagse uitdaging.

Thema introductie welpen

In Haveli wonen veel mensen. Die af en toe een handje uitsteken bij scouting, Maar eten de ouders van de welpen wel wat er bij scouting komt kijken? Akela nodigt ze uit voor de vierdaagse uitdaging.

De vier weken challenge

Een heleboel ouders van jeugdleden hebben geen idee wat ze kunnen betekenen voor jouw Scoutinggroep. Vaak hebben ze zelf geen Scoutingachtergrond en daarom geen beeld bij wat je als vrijwilligers kan bijdragen. Deze 4-weken challenge laat ze geleidelijk kennis maken en enthousiast worden, zonder dat je gelijk alles van ze vraagt of verwacht.

Hoe werkt het?

Daag ouders uit om de 4-weken challenge bij jullie te gaan doen.

Hiermee investeren ze zonder verplichtingen 4 weken ongeveer 2 uur van hun tijd.

Week 1: de ouder komt kijken bij de opkomst

Week 2: de ouder doet iets kleins (een welkom, verzorgt een rondje drinken, etc.)

Week 3: de ouder leidt van een spel/ activiteit

Week 4: de ouder beslist of hij/zij vaker zich wil inzetten

Zorg er voor dat je de ouder betrekt, helpt en vraagt hoe hij/zij het vindt. Wat voor jou heel vanzelfsprekend is, is dat voor hem/haar zeker niet.

Flyer: Vrijwilligers werven kun je zelf

Handreiking: flexibele inzet van vrijwilligers

Uitnodigende brief naar ouders

Maak een 'vacature bank' met functies waar je messen voor zoekt. Maak de vacatures niet te groot. Mensen zeggen eerder ja tegen af en toe een kleine taak als tegen een grote.

Lees 42 keer Laatst aangepast op maandag, 21 oktober 2019 19:04

Samenleving