maandag, 31 augustus 2015 02:00

Wat roept Steven?

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Steven Stroom staat aan de overkant van de rivier. Hij wil de bevers wat vertellen, maar het stormt hard en daardoor is hij heel moeilijk te verstaan. Daarom probeert hij met gekleurde vlaggen wat duidelijk te maken.

Beschrijving van de activiteit

De bevers staan aan de ene kant van de lijn. In het midden is een brede 'rivier' en aan de overkant staat Steven Stroom. Van te voren wordt aan de bevers verteld dat Steven door middel van vlaggen kan laten zien wat hij bedoelt, ook al staat hij niet dicht bij hen. Wanneer de rode vlag omhoog gaat moet je stil staan; wanneer de blauwe vlag in de lucht is, ga je zitten. Bij een groene vlag moet je gaan staan; bij een gele vlag ga je springen.

Om het moeilijker te maken, kan Sterre bij Steven aan de overkant van de rivier gaan staan. Dan komt er een witte vlag bij. Om het commando te volgen, moet de witte vlag altijd in de lucht te zien zijn. Bijvoorbeeld: wit en blauw is zitten, wit en rood is stil staan, wit en geel is pringen. Wordt de witte vlag niet in de lucht gestoken? Dan ga je gewoon door met wat je deed. Stonden de bevers te springen bij de witte en gele vlag en steekt Steven alleen een rode vlag omhoog? Dan blijven de bevers gewoon springen. Doet een bever het fout en volgt hij het commando van de rode vlag, dan is hij af en gaat aan de kant zitten.

Natuurlijk draai je eerst een paar keer proef en laat je dan pas bevers afvallen.

Benodigd materiaal

  • Witte vlag.
  • Rode vlag.
  • Gele vlag.
  • Blauwe vlag.
  • Groene vlag.
  • Twee spelleiders.

 

Lees 1631 keer Laatst aangepast op maandag, 07 december 2020 10:34
Meer in deze categorie: « De kettingfoto Ken je medescouts »
Log in om reacties te plaatsen