donderdag, 26 september 2019 20:05

Chil's vogel vrienden lokken

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Ontdek welke vogels bij jou in de buurt leven en hoe je ze kunt lokken.

Beschrijving van de activiteit

Overal in de jungle hebben Marala en Chil vogel vrienden. De ene vogel houdt, net als marala, meer van het water. Andere vogels houden, net als chil meer van bos en heide. Mowgli en Shanti houden van vogels kijken kan het hele jaar door. Maar in elk seizoen zie je andere vogels.

Vul de postcode in op mijn tuinvogel en ontdek welke 10 vogels in de buurt van de het clubhuis leven. Maak hiervan een printscreen en print op papier.

Ga met de groep naar buiten en geef per tweetal een blad met de 10 vogels die in de buurt voorkomen. De welpen gaan op zoek naar vogels en vinken af op het blad welke vogels ze gezien hebben.

De tweetallen observeren 1 vogel en proberen zoveel mogelijk over de vogel te weten te komen. Wat is hij aan het doen? Wat eet hij? Waar vind je hem? Is hij alleen of met soortgenoten? Wat is opvallend aan de vogel?

Als je weet wat de vogel eet en wat voor plekje hij fijn vindt, kun je hem lokken. De tweetallen verzamelen voedsel voor de vogel en leggen dit op een fijn plekje om hem te lokken. De welpen verstoppen zich om te zien of de vogel op het eten afkomt.

Doe een raadspel met de horde. Elk tweetal vertelt over hun vogel. Kunnen de anderen raden welke van de 10 vogels de kinderen geobserveerd hebben?

Benodigd materiaal

Printscreen van de 10 vogels die in de buurt voorkomen, op papier

Tips

Voor leuke vogel opkomsten voor op de groep, met werkbladen en onderzoekskaarten

Deze activiteit heeft betrekking op het duurzame ontwikkelingsdoel: Doel 15 Herstel ecosystemen en behoud biodiversiteit.

Lees 1068 keer Laatst aangepast op vrijdag, 29 oktober 2021 11:14
Log in om reacties te plaatsen