zaterdag, 21 september 2019 16:08

Beun je buurman

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Waarom / doel van de activiteit

Steel leden van de andere groepen, tot er uiteindelijk nog maar één groep bestaande uit alle kinderen overblijft.

Beschrijving van de activiteit

Verdeel de kinderen in (ongeveer) vier groepen. Iedere groep ligt op de buik op de grond, met de armen in elkaar gehaakt. De groepen liggen in een cirkel met ruimte tussen de groepen. In het midden van de cirkel staat een mand/emmer.

Om de beurt mogen de groepen proberen om vanuit liggende positie een tennisbal in de mand te gooien. Als dit lukt, mag de groep opstaan en proberen om een lid van een andere groep te 'stelen' door het lid los van de andere kinderen te trekken. Zij krijgen hiervoor 20 seconden. Als er in deze 20 seconden een kind gestolen is, sluit dit kind aan bij het team door wie hij/zij gestolen is.

Het spel eindigt wanneer alle kinderen bij één team horen.

Benodigd materiaal

  • Mand of emmer
  • 4x Tennisballen

Veiligheid

Maak duidelijke afspraken over wat wel en niet mag. Kinderen kunnen in hun enthousiasme met het stelen anderen per ongeluk pijn doen.

Tips

  • Pas het aantal seconden dat er gestolen mag worden aan afhankelijk van hoe moeilijk of makkelijk de kinderen het stelen vinden.
  • Dit spel kan zowel buiten als binnen gespeeld worden. Denk hierbij wel na over de ondergrond, want op een natte, koude of vieze ondergrond spelen is niet fijn.
Lees 2477 keer Laatst aangepast op maandag, 30 september 2019 21:42
Log in om reacties te plaatsen