zaterdag, 21 september 2019 13:08

Bagheera's softies softbalspel

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Op een leuke en makkelijke manier ook sport binnen scouting promoten.

Beschrijving van de activiteit

Bagheera heeft op de Khaali Jagah-vlakte 4 kussen uitgezet in een vierkant op een grootte passend bij je groep (ze moeten we wat kunnen rennen, maar de veldspelers moeten niet te ver uit elkaar staan). 

Er zijn 2 team. Het slagteam en het veldteam. 

Bij het slagteam gaat iedereen om de beurt de bal slaan met het tennisracket. Je mag kiezen of ze de bal zelf moeten opgooien of dat iemand anders de bal opgooit. als de bal goed is geslagen (3x mis is af) moet de slagman over zo veel mogelijk honken (de kussens) rennen voordat de bal weer terug is bij het thuishonk (Daar waar de slagman begon).

Als het veldteam de bal direct vangt, is de slagman af en moeten mogelijke spelers die al op de honken stonden, op hun honk blijven staan. Als het veldteam de bal niet direct vangt, moeten ze de bal zo snel mogelijk bij het thuishonk krijgen. Mocht een honkspeler slagspeler dan niet op een honk staan is deze af.  

Heeft iedereen van het slagteam geslagen wisselen de teams. De spelers die nog op een honk stonden moeten dit onthouden, want als ze terugwisselen mogen ze weer terug gaan staan op het honk waar ze stonden voor de wissel. 

Ieder lid van het slagteam dat alle 4 de honken heeft belopen levert een punt op. 

(ja, het is praktisch softbal, maar dan makkelijker)

Benodigd materiaal

  • Kussens voor de honken
  • Tennisracket om mee te slaan
  • Groot veld

Veiligheid

Afstand houden van degene die slaat, zodat niemand per ongeluk geraakt wordt. Maak gebruik van een tennisbal, deze zijn redelijk zacht.

Lees 1149 keer Laatst aangepast op woensdag, 25 september 2019 12:19
Log in om reacties te plaatsen