zaterdag, 21 september 2019 11:18

Voetballen met een uitdaging

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Scoren bij de tegenpartij, samenwerkingsspel.

Beschrijving van de activiteit

Op de De Khaali Jagah-vlakte staan alle welpen om Rikki Tikki Tavi heen. Hij heeft een hele rare bril op, eentje die gemaakt is van 2 plastick bekertjes waar de bodem uit is geknipt. Rikki tikki Tavi geeft alle welpen ook zo'n bril en steld voor om met die bril op samen te gaan votballen. Al snel ontdekken Mowgli en shantie dat je door door die bril niet recht vooruit en naast je kijken, wat het spel een stuk uitdagender maakt. Dit voetbal spel is ook leuk als je zelf echt niet kan voetballen.

Na het eerste potje gaan de welpen samen aan de kant zitten en Rikki Tiki Tavi neemt het woord. Hij vraaagt aan de welpen hoe het is om zo te voetballen. Hierna verteld hij dat bij sommige mensen in het echt ook zoveel kunnen zien. Vaak dragen deze mensen een bril. Die zorgt er voor dat ze meer kunnen zien, maar no niet zo veel als de meeste welpen. Hiena spelen de welpen nog een potje voetbal.

Benodigd materiaal

Een elastiek met twee bekers eraan (bekerbril) voor alle personen, een voetbal en een goal of pionnen.

Veiligheid

Het speelt is wat meer risicovol omdat je niet goed kunt zien en daardoor kans hebt om tegen elkaar aan te lopen. Wanneer je goed om je heen kijkt, is het goed te doen.

Tips

Dit spel staat ook bekend als mongolen voetbal en schele voetbal

Lees 872 keer Laatst aangepast op woensdag, 25 september 2019 10:46
Log in om reacties te plaatsen