zondag, 11 augustus 2019 13:39

Walkie-talkie porto-route

Deelnemers krijgen via een porto aanwijzingen hoe ze een route moeten lopen.

De deelnemers lopen met een portofoon een route. Via de portofoon krijgen ze steeds aanwijzingen hoe ze moeten lopen. Je kunt deze techniek gemakkelijk aanpassen aan de speltak, door de aanwijzingen moeilijker te maken en/of interactie toe te voegen: waar bevers alleen hoeven te luisteren, laat je welpen en ouder zelf ook terug praten door de portofoon, bijvoorbeeld om antwoord te geven op een vraag.

Makkelijk: geef aanwijzingen die te maken hebben met de directe omgeving, bijvoorbeeld: "loop in de richting van de rode auto". (of moeilijker: "loop in de richting van de beuk/eik/populier/berk" enz)

Gemiddeld: Stel een vraag: "hoeveel prullenbakken zie je?" bij het juiste antwoord krijgen ze de richting.

Moeilijker: Stel een meerkeuze vraag, waarbij elke optie een richting heeft. Je kunt ook de vragen bij elk kruispunt ophangen, waarbij de groepjes via de portofoon het goede antwoord moeten geven. Bijvoorbeeld "hier de meeuwen, over", "zegt u het maar, over", "het antwoord op vraag 3 is: blauw, over", "dat is correct; loop nu verder richting ....."

• Portofoons

• Zorg dat de portofoons opgeladen zijn.
  • Als je met meerdere teams tegelijk loopt, geef je elk team een eigen kanaal.
Lees 52 keer Laatst aangepast op maandag, 19 augustus 2019 16:41

Uitdagende Scoutingtechnieken